Coronaviruset: Rana kommune åpner luftveisklinikk på Selfors

virus

Luftveisklinikken som nylig ble åpnet tar imot pasienter fra Rana og Hemnes kommuner som har symptomer på coronavirusinfeksjon. Man ønsker å kanalisere disse pasientene til luftveisklinikken for å undersøke pasienter, men også for å beskytte pasienter og personalet på fastlegekontorene mot mulig smitte, opplyser Rana kommune.

Ved luftveisklinikken vil det være gode rutiner for smittevern, og personalet vil være iført personlig beskyttelsesutstyr ved all pasientkontakt.

Må avtale med lege
Pasienter som har symptomer på luftveisinfeksjon kombinert med feber, øvre magesmerter, eller som er i karantene og trenger legeundersøkelse, må ta kontakt med sin fastlege per telefon.

Fastlegen avgjør om pasienten skal undersøkes på luftveisklinikken, og bestiller ved behov time på vegne av pasienten. Pasienter skal ikke oppsøke luftveisklinikken uten timeavtale. Luftveisklinikken holder til på Selfors sykehjem, opplyser Rana kommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.