Slik kutter du prisen, ikke høstkosen

netflix

Når det er kjølig i været er deg godt å trekke inn under et teppe eller begi seg ut på høstlige aktiviteter. Og det er mye man kan gjøre om høsten.

Ofte koster høstkosen litt mer enn hva lommeboka tillater, men det finnes tips som kan gjøre kosen litt billigere. Her finner du 6 tips til hvordan du kan finne på hyggelig høstaktiviteter, uten at det behøver å bli dyrt.

1. Sammenlign priser og tilbud. Har du flere butikker i nærheten, kan du spare mye på å ta en prissjekk hos de ulike kjedene. Det er også tilbud på ulike produkter hver uke, og noen har i tillegg medlemspriser på varene du kjøper ofte. Det er derfor ikke selvsagt at billigkjedene er billigst på alt. Sammenlign priser og tilbud før du reiser på butikken. Det finnes for eksempel en Mattilbud-app som har samlet alle butikkenes kundeaviser – slik at du får ukens tilbud rett på telefonen din.

2. Lag større porsjoner med mat og frys ned til senere. I mange tilfeller er storpakningene rimeligere enn de små. Kjøper du store pakninger med for eksempel kylling, så kan du lage ferdige middagsretter og fryse ned. Det betyr at du kan ha deilig middag selv på de dagene du har det travelt. Det kan for eksempel være en ide å bruke en kveld i uka eller måneden til å lage opp ferdig retter, som du kan ta opp når du har dårlig tid. Lager du mat til flere enn deg selv, så fryser du bare ned de porsjonen du trenger i samme boks.

3. Filmkveld i stedet for kino. Prisene på kinobilletter har økt de siste årene, og enkelte steder må du ut med 145 kr eller mer for en ordinær billett. Til sammenligning koster et månedsabonnement på Netflix bare 99 kr. Selv om filmene her ikke er de nyeste, så er det likevel et bredt utvalg som er en filmkveld verdig. Med et abonnement kan du se ubegrenset med film og serier, slik at du i teorien kan ha hjemmekino hver kveld. Trekk for gardinene, skru opp lyden og nyt en kveld på kino – i din egen sofa. Skulle du likevel ha lyst til å dra på kino bør du melde deg inn i KinoPluss. Her samler du poeng hver gang du kjøper noe, og tilslutt har du samlet nok til en gratis kinobillett eller popcorn.

4. Inviter til spleisemiddag. Lag et koldtbord eller tapasbord der alle gjestene tar med seg en rett eller to hver. Det trenger ikke å være komplisert og dyrt for at det skal smake godt, og bare fantasien setter grenser. Faller spleisemiddagen i smak, så kan dere for eksempel rullere på å arrangere?

5. Se i datohylla på butikken. Stadig flere butikker har en hylle med varer som snart går ut på dato. Her kan du finne mange kupp, siden disse varene ofte er satt ned med hele 50 %. I tillegg tåler mange av disse varene en tur i fryseren, og da holder maten seg spiselig enda en stund. Kylling og kjøttdeig er blant produktene man ofte finner her, og fryser du ned med engang du kommer hjem er det ikke noe problem å spise den om en måned eller to.

6. Meld deg inn i kundeklubber og få gode tilbud. Fordelene avhenger fra sted til sted, men med et medlemskap i kinopluss gir for eksempel 50 % på utvalgte filmer eller du tjener opp poeng. Hos matvarekjedene får du ofte rabatter på varer du kjøper ofte eller du får en prosentsats av det du betaler tilbake. Mange av kundeklubbene og medlemskapene er gratis, så hvis du tåler litt reklame gir det bare fordeler.

Kilde: Express Bank

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.