MUSIKK: Rikke Normann – Oxygen

hes

Låten «Oxygen» er en låt om å ønske å hjelpe noen som har det vanskelig. Om å forsøke å redde noen som ikke kan reddes.

– Det ligger en veldig personlig historie bak denne sangen, om kjæresten til min barndomsvenn som tok livet sitt for mange år siden. Den gang taklet jeg ikke dette i det hele tatt og klarte ikke å stille opp for henne. Dette er noe som har hjemsøkt meg siden. At jeg, som hennes bestevenninne, ikke klarte å være der for henne. Dette er sangen jeg skulle ha skrevet til henne da hun lå nede og hadde det som verst, men i stedet kommer den nå, forteller Rikke.

«Oxygen» er en ærlig og oppløftende, minimalistisk pop-perle med en langsom rytme som treffer en rett i hjerterota. Låten ble spilt inn live i studio med noen av landets beste musikere, og Rikkes myke og sjelfulle vokal leverer teksten på en strålende måte.

Med «Oxygen» ønsker Rikke å rette fokus mot mental helse og forebygging av selvmord, en sak som har fått mye oppmerksomhet i høst. Rikke spilte låten sågar hjemme hos Else Kåss Furuseth da hun nylig markerte den internasjonale dagen for forebygging av selvmord.

– Mitt håp med denne låten er å gjøre livet litt lysere for dem som befinner seg i
de mørkere krokene av livet, avslutter Rikke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.