LESERINNLEGG: Åpent brev til Erna Solberg om barnevernet

tonje omdahl

Til Erna Solberg. Hva er kjærlighet som barnevernet snakker om? Når stat og kommune overtar omsorgen for et barn og det blir plassert på institusjon (barnehjem) og skal forholde seg til 20 forskjellige voksne som leker mor og far?

Er det den trygge kjærligheten stat og kommunen tilbyr? Når jeg var på barnehjem (Lindøy) så var det mellom 20-30 forskjellige og forholde seg til og de kom og gikk gjennom hele uka er det den trygge basen et barn eller en ungdom skal forholde seg til. Hjemme hos min far har jeg det bra og har en trygg base jeg vet hvor jeg hører til.

Men jeg er veldig sint for å bli mishandlet på denne måten av det offentlige og det skal merkes de neste årene, denne uretten skal ikke få fortsette. De som gjorde meg vondt gjennom misbruk av loven har ingenting i disse jobbene og gjøre.

Visste du at stat og kommune aldri kan erstatte en mor eller far og gi den samme kjærligheten og tryggheten, istedenfor den trygge basen som barn og ungdom ikke får på sånne plasser så oppleves det som traumer og svikt fra det offentlige som igjen utløser kriminalitet.

La barn og ungdom bli hørt der de er (jeg ble ikke hørt) det er veldig viktig. Jeg hadde mye selvmordstanker når jeg var borte fra min kjære familie og det tror jeg er normalt hos barn og ungdom som ikke blir hørt eller blir tatt på alvor.

Så min kjære statsminister Erna Solberg, skal du løse kriminaliteten og dødsraten blant barn og ungdom i barnevernet i Norge så leser du mitt brev. Hør på barn og ungdom, og ikke på økonomer og sosionomer da det dreier seg om helt andre ting for de som penger og anseelse eller rangstige.

Bufdir har fått sine sjanser og har bare oppnådd mere død blant unge i barnevernet, hva tror du kommer til å skje om noen år fra barnevernet sine ungdommer som har vrengt hodene til «barnevernet gjorde det av kjærlighet»?

Dette er og ungdommer som har opplevd overgrep i barnevernet, tenk deg fremover i tid når disse ungdommene blir voksne og får flashback og oppdager hvilke løgner det offentlige står bak.

PS: Hvorfor blir jeg og familien straffet av barnevernet når jeg ble mobbet på skolen?

Hilsen

Tonje Omdahl, 15 år

Stavanger

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.