Onsdag deltar grunnskolene i Nordland på «Alle i bevegelse»

utdanning

Prosjektet Helsefremmende skoler i Nordland i samarbeid med Nordland fylkeskommune og Nordland idrettskrets har tatt initiativ til en felles aktivitetsdag blant flest mulig grunnskoler i Nordland.

Arrangørene ønsker dette skal bli en årlig markering og en felles påminnelse for alle om viktigheten av å gi alle elevene en helsefremmende hverdag. Skolene må selv planlegge og gjennomføre dagen, men det er lov å spørre lokale idrettslag eller andre lokale lag/foreninger om å bidra.

– Vi har fått tilbakemelding om at 29 skoler skal delta, men påmelding er jo ikke nødvendig så vi har grunn til å tro at langt flere skoler har arrangement denne dagen, sier Knut Berntsen som er prosjektleder i Helsefremmende skoler i Nordland.

Les også:  Vil inkludere elever fra privatskoler i velferdstiltak i Nordland

Om lag 120 av fylkets 190 grunnskoler er nå i mål som helsefremmende skoler. Dette betyr at de bruker de mulighetene de har til å sikre alle elevene daglig fysisk aktivitet med litt høg puls samt fremmer og tilrettelegger for et godt kosthold og arbeider for en skolehverdag som hindrer psykisk uhelse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.