Optimera med storsatsing på Helgeland: Kjøper ni Montér byggevarehus

vonstett

Optimera har inngått avtale om å kjøpe SN Gruppens ni Montér byggevarehus langs Helgelandskysten i Nordland og en prefab-fabrikk i Mosjøen.

Med oppkjøpet av den regionale markedslederen blir alle gruppens enheter en del av Optimera. Dette vil styrke byggevareaktørens tilbud og tjenester i et område som er i sterk vekst.

– Vår langsiktige plan har vært å først samle en sterk regional gruppering her på Helgeland, som på sikt skulle inngå i en landsdekkende struktur. Vi valgte samarbeid med Optimera og Montér i 2016 for å realisere dette. Det har vist seg å være et godt valg, og en av hovedgrunnene til at vi valgte å selge nettopp til dem. Vi er trygge på at de er de beste til å ta denne delen av vår virksomhet videre inn i fremtiden, sier Steinar Folgerø i SN Gruppen.

De ni Montér byggevarehusene som Optimera nå kjøper av SN Gruppen, ligger i Sandnessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Herøy, Dønna, Halsa, Ørnes, Vega og Hommelstø. Næstby Fabrikk i Mosjøen, som også inngår i oppkjøpet, produserer i dag takstoler, veggelementer og byggesett til hus og garasjer.

Samlet omsatte disse virksomhetene i SN Gruppen, som eies av Sørra Holding AS og Næstby Holding AS, for rundt 340 millioner kroner i 2022. De har i dag totalt 95 medarbeidere fordelt på byggevarehusene og prefab-fabrikken.

Helgeland er også en region hvor det er forventet en sterk økonomisk utvikling i årene fremover, blant annet innenfor større infrastrukturprosjekter, oppdrettsnæringen, turisme og energi. Med en slik vekst vil også behovet for byggevarer øke.

Optimeras administrerende direktør Erik Tønnesen, gleder seg nå til å ta fatt på jobben med å utvikle varehusene videre med dyktige lokale medarbeidere.

– Vi er stolt av at SN Gruppen valgte Optimera som nye eiere. Vi skal gjøre vårt ytterste for å sikre at deres proff- og privatkunder skal ha tilgang til markedets største utvalg av produkter, fleksible- og bærekraftige logistikkløsninger og digitale verktøy som forenkler hverdagen, sier Tønnesen.

Avtalen om Optimeras oppkjøp av SN Gruppens ni byggevarehus og Næstby Fabrikk er allerede inngått. Selve gjennomføringen av transaksjonen skjer i juli, etter Konkurransetilsynets godkjenning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.