Ny undersøkelse: Mange sliter psykisk på hjemmekontor

kontor internett

1 av 10 har opplevd å få helseplager ved å ha hjemmekontor, viser en fersk undersøkelse foretatt for Tryg Forsikring. I koronaperioden har Tryg samtidig hatt en økning på hele 30 prosent i bruk av psykolog eller psykiater over behandlingsforsikring.

– For mange har hjemmekontor forenklet hverdagen, men et betydelig antall sliter tidvis med en slik tilværelse. Ikke minst psykisk, en sammenheng vi ser av den eksplosive veksten i bruk av psykologtjenester online der vi tilbyr lavterskel-tjenester via videochat som ikke krever henvisning fra lege, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I spørreundersøkelsen, foretatt av YouGov og avsluttet like før påske, svarer 2 av 10 at de savner sosialt samkvem med arbeidskolleger. Likevel ønsker halvparten av de spurte mer hjemmekontor når koronakrisen er over.

– Ønsket om mer hjemmekontor er størst i Oslo med 52 prosent, og lavest i Vestland med 45 prosent. Kjønnsmessig er det likt fordelt, men aldersgruppen 30-39 år er høyest. 2 av 10 svarer at de jobber like effektivt hjemme, og har fått bedre tid til familien med hjemmekontor, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.