Amalie (17) har delt ut 1,3 millioner kroner til norske ungdommer – Nå skal hun fordele 800 000 til

ringnes

Amalie Driveklepp fra Harestua utenfor Oslo går på sitt tredje år som jurymedlem for Solofondet. Som en del av en nøye utvalgt ungdomsjury skal hun nok en gang avgjøre hvem som skal få støtte fra det populære Solofondet.

Solofondet var et fenomen på 1990-tallet, og vokste til å bli en av de aller største og mest populære støtteordningene for ungdom. Fondet gjenoppsto i 2019 etter en pause på 15 år.

Solofondets comeback har vært en formidabel suksess, og har de siste to årene delt ut 1,3 millioner til 73 prosjekter. Det har i perioden kommet inn over 2700 søknader.

Amalie og de seks andre jurymedlemmene er nå alle som Solofondet-veteraner å regne, og hun mener fondet har en helt unik rolle.

– Solofondet er et veldig godt initiativ som gir unge mennesker muligheten til å leve ut drømmene sine og få gjennomført en god idé, sier Amalie.

Bredden i prosjektene som har søkt om støtte, har vist seg å være stor. Solofondet har gitt midler til eksempelvis klatrekurs for å kunne studere edderkopper på Svalbard, reise til Nepal for å reparere sykehusutstyr, sykkeltur gjennom Europa for å skape oppmerksomhet rundt klimakrisen og et tilbud om hesteridning som terapi for mennesker som har det tungt.

– Jeg må innrømme at jeg er spesielt interessert i prosjekter som handler om bærekraftig utvikling og miljø. De beste ideene er de som bidrar til å løse et problem og samtidig klarer å dekke et behov, sier juryveteranen.

Solofondet skal dele ut opptil 800 000 kroner totalt i 2021, og det er allerede åpnet for å sende inn søknader via solofondet.no. Søkere må være mellom 15 og 25 år og bosatt i Norge.

Søknadsfristen er i år satt til 15. mai, og listen med stipendmottakere vil bli offentliggjort innen utgangen av juni.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.