Ny undersøkelse: Innbyggerne i Bodø vil lytte mer

lyd høyttalere radio

Musikk får oss i bedre humør, og i en ny undersøkelse ønsker 48 prosent av de spurte i Nord-Norge at de hadde mer lyttetid. Butikksjefen i HiFi Klubben i Bodø oppfordrer til lytting uten konstante forstyrrelser.

Musikk gjør noe med følelsene våre og får oss i bedre humør, men i kaoset av pop-up-beskjeder fra sosiale medier, digitale aviser og andre påtrengende innslag blir fordypelse i lytting ofte nedprioritert. En rykende fersk undersøkelse foretatt av YouGov på vegne av HiFi Klubben viser at 87 prosent av innbyggerne i Nord-Norge ofte eller veldig ofte blir i bedre humør av å lytte til musikk.

Les også:  VIDEO: Smerz slipper låta "Beliver"

Undersøkelsen viser også at 48 prosent av befolkningen skulle ønske de kunne bruke mer tid på å lytte til musikk enn hva de gjør i dag.

– Musikk har en sterk og universell påvirkning på mennesker. Det å lytte på et album uten forstyrrelser gjør oss i stand til å nyte og føle musikken på en helt annen måte enn når avbrytelser forstyrrer opplevelsen, sier Eivind Jensen, butikksjef hos HiFi Klubben på Sjøgata i Bodø.

Les også:  Kvikkleire i Rana: Fare for ras flere steder

Innbyggerne i Nord-Norge vil prioritere lytteopplevelsen
Som YouGov-undersøkelsen viser, løfter musikk humøret hos langt de fleste. Og at mange drømmer om å prioritere musikklytting høyere enn de gjør i dag, kommer ikke som en overraskelse for HiFi Klubben på Sjøgata.

– Vi oppfordrer ofte folk til å fokusere på det de gjør – altså å lytte på musikken og ikke noe annet når det er det de har valgt. Vi merker en tendens til at flere og flere søker den rene og uforstyrrede lytteopplevelsen, for å få en pause fra hverdagens kjas og mas fastslår Eivind Jensen.

Les også:  Vi vet at mobil bak rattet er farlig, men vi bruker den likevel

HiFi Klubben har nettopp lansert en ny kampanje, Welcome Listeners, som oppfordrer folk til mer fokusert lytting.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.