Barnas Musikkteater er Norges største

barnas musikkteater

Etter nedleggelsen av Rikskonsertene er Barnas Musikkteater blitt Norges største tilbyder av forestillinger til barnehagen.

Barnas Musikkteater startet opp i Kristiansand i januar 2015, og er nå Norges største leverandør  av forestillinger til barnehagen. De spiller 500 forestillinger for 30 000 barn per år i Norge, mellom Tromsø og Mandal.

– Vi produserer konserter, akrobatikk- og balansekunstforestillinger av høy kunstnerisk kvalitet til barnehagen, forteller Sonia Loinsworth,  gründer av, sanger og daglig leder i Barnas Musikkteater.

Musikkteateret bruker profesjonelle kunstnere på et høyt kunstnerisk nivå, som samtidig er flinke til å være i kontakt med små barn. De tilbyr forestillinger innen 3 genre: musikk, teater og akrobatikk/balansekunst.

–      Vi har funnet en god balanse mellom effektiv organisasjon og kunstnerisk fordypelse, som gjør det mulig å tilby gode forestillinger til en pris barnehagene kan betale, forteller hun.

I forbindelse med sammenslåingen av Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken til Kulturtanken, valgte de å avslutte hele Rikskonsertenes tilbud til barnehagen. Barnas Musikkteater gikk da fra å være Norges største private leverandør av forestillinger og konserter til barnehagen, til å bli den største innenfor alle sektorer.

Det er fem nasjonaliteter i administrasjonen og blant kunstnerne. I tillegg bruker musikkteateret et internasjonalt nettverk av designere, webdesignere og utviklere, som sitter i Italia, Spania og Japan, i tillegg til Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.