Ny undersøkelse: Bærekraft motiverer flere til å flytte sammen

ipad

Datingappen happn har i samarbeid med IKEA kartlagt hvilke holdninger norske single har til relasjoner og til å bo sammen. Resultatet viser at én av to ser på bærekraft som en viktig motivasjonsfaktor for å bo sammen med partneren.

Undersøkelsen avkrefter også ryktet om at det å montere IKEA-møbler kan true forholdet, idet fire av ti mener det faktisk kan styrke forholdet.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå bor 974 200 personer alene i Norge i dag. Samtidig viste en studie fra University of Leeds, som ble publisert i 2020, at husholdninger som består av én person, har mye høyere karbonutslipp per person enn husholdninger som består av flere personer. I datingappen happns nyeste undersøkelse sier 50 prosent at de «absolutt» blir mer motivert til å bo sammen med en partner hvis det er mer bærekraftig enn å bo alene.

Les også:  NAF-magasinet Motor kårer årets beste bilkjøp: Vinneren er en overraskelse

– Å bo sammen er vanligvis både hyggelig og økonomisk lurt, men det er gledelig å se at så mange faktisk ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn på denne måten, sier Siri Norhagen, leder for bærekraft i IKEA Norge.

– Personer som bor sammen, deler elektrisitet, varme og andre ting som krever mye ressurser. I tillegg er det selvfølgelig mange andre grunner til at det er fint å dele hjem med noen du er glad i, noe vår rapport Life@home også bekrefter. Hele 44 prosent sier at de liker å tilbringe mer tid sammen med familien under pandemien og ønsker å fortsette med det selv etter at det blir lettet på begrensningene, sier Norhagen.

Les også:  80 år siden deportasjonen av norske jøder

Når man flytter sammen med noen, er et naturlig steg å kjøpe møbler sammen, noe 56 prosent synes er morsomt å gjøre sammen med partneren. På den annen side synes én av tre at det er stressende og kjedelig. Å montere møblene kan også være utfordrende for et par.

LIATORP-systemet har faktisk fåttkallenavnet «ekteskapsknuseren” på grunn av utfordringene mange har med å sette det sammen. Funnene fra happn-undersøkelsen tyder imidlertid på at norske single er positivt innstilt på å prøve: 4 av 10 mener faktisk at det å montere møbler sammen kan styrke forholdet.

Les også:  Fra nyttår blir det strengere regler for drosjenæringen

IKEA og happn lanserer nå sine egne «monteringsveiledninger» som deles ut på varehusene for å hindre at samboerforhold sprekker på grunn av frustrasjon ved møbelmontering.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.