Slik kan du enkelt redusere plastforbruket i 2021

sodastream

Engangsplast finnes nesten overalt. I bomullspinnene på badet, i fruktposene i matbutikken og i take-away-koppen fra kaffebaren. Det kan derfor føles komplisert og vanskelig å unngå engangsplast i hverdagen, men det trenger ikke være det.

SodaStream deler her seks enkle tips om hvordan du kan redusere plastforbruket i 2021.

Siden syttitallet har plastens dårlige innvirkning på miljøet vært en av SodaStreams hjertesaker, og i dag er problemet mer relevant enn noensinne. Faktisk havner mellom 8 og 13 millioner tonn plast hvert år i naturen. I tillegg brukes så mye som 40 prosent av all produsert plast til engangsemballasje.1

Les også:  15 personer druknet i juli

– Plast utgjør en stor trussel mot miljøet vårt, og hvis vi ikke endrer vanene våre, vil det innen 2050 være mer plast enn fisk i sjøen. Hos SodaStream jobber vi for å redusere forbruket av engangsplastflasker, og gjennom produktene våre ønsker vi å gjøre det lettere for forbrukerne å leve et bærekraftig liv og faktisk gjøre en forskjell, sier Mats Ajpe, markedsdirektør i SodaStream Nordics.

Men hvordan kan du virkelig kutte ned på plastforbruket i hverdagen? SodaStream har listet opp noen dagligdagse tips her.

Les også:  Emotet var den mest populære skadevaren i første kvartal

Kjøp mat som ikke er innpakket: Hvis mulig, prøv å kjøpe matvarer som grønnsaker og frukt som ikke er pakket i plast. Et annet tips er å kjøpe brød som ikke er i en plastpose, men i stedet oppbevares i en papirpose.

Bytt ut plastfolie: Unngå plastfolie, og finn i stedet andre løsninger for oppbevaring av mat og rester i kjøleskapet. Man kan for eksempel oppbevare mat i syltetøyglass. En annen bærekraftig løsning er å sette en tallerken på toppen av en bolle med rester.

Invester i et gjenbrukbare kaffebegere: Invester i et gjenbrukbart kaffebegere som er lette å bære. På denne måten er det mulig å unngå engangs kaffebegere, som i tillegg til plastlokket også ofte består av plast på innsiden av koppen.

Les også:  10 personer omkom i trafikken i juli

Slutt å kjøpe engangsflasker av plast: Et annet tips er å slutte å kjøpe flaskevann. Invester i stedet i en flaske som kan brukes om igjen, og som er lett å ta med seg. For kullsyreholdig vann kan du redusere mengden flasker
betydelig ved enkelt lage det hjemme med en kullsyremaskin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.