skatt

2 av 10 tror boligprisene vil være lavere om ett år

Samtidig venter 5 av 10 at boligprisene vil være høyere ett år frem i tid, det viser NBBLs boligmarkedsbarometer for september. Boligprisforventningene er om lag uendret fra august, og markert lavere enn... Les mer »
bygging

Nær dobling i antall konkurser blant boligbyggere

Juli ble nok en tøff måned for selskaper som jobber med oppføring av bygninger. Konkurskurven i denne bransjen er betydelig brattere enn den generelle utviklingen, som viser en jevn økning i konkurser,... Les mer »
Norsk Hussopp Forsikring

10 000 saker i fjor: Slik unngår du å få skadedyr hjem i bagasjen

– I fjor fikk nesten 10 000 nordmenn med seg skjeggkre eller veggedyr hjem fra ferie. Det sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren om tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI).   Mindre enn halvparten av... Les mer »
vonstett

Optimera med storsatsing på Helgeland: Kjøper ni Montér byggevarehus

Optimera har inngått avtale om å kjøpe SN Gruppens ni Montér byggevarehus langs Helgelandskysten i Nordland og en prefab-fabrikk i Mosjøen. Med oppkjøpet av den regionale markedslederen blir alle gruppens enheter en... Les mer »
bnl

Trenger kraftigere budsjettgrep

Regjeringen har 11. mai lagt frem revidert statsbudsjettet. Det er en nå en svært krevende markedssituasjon i landets største fastlandsnæring. 40% av Byggenæringens Landsforenings (BNL) medlemmer at de opplever at etterspørselen fra... Les mer »
eiendom

Oppgang i boligprisene første kvartal

– Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal 2023 viser en oppgang i boligprisene i alle områdene i landet. Det er normalt med oppgang i første kvartal og selv med dyrtid og høye... Les mer »
skatt

Nye startlånsmidler til innbyggere i Vefsn

Vefsn kommune har fått nye startlånsmidler til viderefordeling til kommunens innbyggere, opplyser kommunen. Lånene er beregnet for boligkjøp. Det er ikke er nødvendig med egenkapital for å få startlån. Men du må... Les mer »
bygg snekker måling

LESERINNLEGG: Hva sier folkeretten om boligbygging?

Mens ettårsdagen for Russlands invasjon i Ukraina markeres den 24. februar, finner FN også plass til å reise kritikk mot Israel. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. FNs ledere setter... Les mer »
nbbl

Mer lønnsomt med solenergi i borettslag og sameier

Regjeringen innfører en forskrift som sikrer at borettslag og sameier kan produsere strøm fra solceller på eget bygg uten å betale nettleie og elvgift, slik det er for eneboliger og rekkehus i... Les mer »
tremøbler

Ny undersøkelse: Bruk av tre i innredning er bra for helsa

I en ny undersøkelse kommer det frem at mange er positive til å innrede med trevarer, og at synlig treinteriør gir et godt psykososialt miljø. – Folk er jevnt over kjempepositive til... Les mer »