chargeup google

Så mange ladestasjoner har Chargeup fra Bodø i Norge

Elbilene har blitt meget populære i Norge, først og fremst fordi de er rimeligere i drift enn bensinbiler og dieselbiler. For de nye bilførerne av elbiler ser man ikke lengre etter bensinstasjoner,... Les mer »
fartsgrense

1 av 4 lader elbilen sin brannfarlig og dyrt

– Jeg ville aldri brukt stikkontakt som hovedmåte å lade på. Det er mer brannfarlig og mye av strømmen du betaler for kommer aldri fram til bilen din. Det sier fagsjef på... Les mer »
fartsgrense

Vektfelle for familie-elbilene

Flere av elbil-storselgerne er godkjent med lav nyttelast. – Det betyr at selv om bilen er romslig, er det begrenset hva du kan ha med av bagasje på familiens ferietur, sier Nils... Les mer »
naf

Høstferie: Lad opp det lille batteriet i elbilen før du drar til fjells

Startvansker er den hyppigste årsaken til at NAFs bilbergere må rykke ut, også til elbiler. – Det lille batteriet i elbilen må også være i toppform for en god høstferie-tur, sier Nils... Les mer »
fartsgrense

– Mange betaler for bortkastet ladestrøm

Å lade bilen med stikkontakt er ikke bare mer brannfarlig enn å bruke ladeboks. – Opp til 30 prosent av strømmen kan gå tapt fra støpselet til bilen din. Det blir dyrt... Les mer »
naf

Skikk og bruk på ladestasjonene er viktigere enn noensinne

Sommeren er høysesong for hurtiglading, og da blir det ofte ladekøer. – Ta hensyn til hverandre og ikke lad bilen for lenge, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. Fra 1. juli... Les mer »
tesla

Ny NAF-undersøkelse: Fire av ti ønsker å lade på en feriedestinasjon

Det er mange som ser nytten av å lade opp bilen samtidig som de gjør noe annet. – Enten du går en tur i fjellet, handler eller sover på et hotell er... Les mer »
toyota

Rekordmange elbilister på veiene i sommer

Og en stor andel tar turen utenfor Norges grenser. Elbilforeningen gir deg åtte laderåd. – Lad når du kan, ikke når du må, er ett av rådene fra Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.... Les mer »
lade elbil

Dette frister flest til elbil-kjøp

Ett argument er klart på topp når nordmenn skal peke på fordeler ved å kjøpe elbil, viser ny undersøkelse. Det er heller ingen tvil om hva som trekker ned. Gunstige avgiftsregler knyttet... Les mer »
nybil bruktbil

– Dropp planene om avgift på brukte elbiler

Ferske tall viser at ni av ti privatpersoner velger elbil når de kjøper ny bil. For å også hjelpe bruktmarkedet for elbiler bør regjeringen droppe den planlagte omregistreringsavgiften på brukte elbiler, krever... Les mer »