lade elbil

Oversikt over type 2 ladere: Alt du trenger å vite

Elektriske kjøretøy (EV) fortsetter å vinne terreng i det globale markedet, og med denne økningen kommer behovet for effektive ladeløsninger. Type 2 ladere står sentralt i denne utviklingen, og tilbyr en kombinasjon... Les mer »
Circle K

Nå får Nordlands bilister automatisk ladebetaling

Fra og med denne uken kan tusenvis av elbileiere i Bodø, Rana, Vefsn og Vestvågøy plugge, lade og stikke. Circle K er først ute med å lansere Autocharge bredt i hele Skandinavia.... Les mer »
lade elbil

Rana kommune: Smartpark+ snart historie

Smartpark+ blir nå historie og kan ikke fylles opp etter 31.12.2023, opplyser Rana kommune. Det vil fortsatt være mulig å benytte smartparkene som er i bruk, men de vil kun fungere til... Les mer »
Elbilforeningen

– Regjeringen roter det til, Stortinget bør rydde opp

Om ett år og to måneder skal alle nye biler være elektriske. – I stedet for å ta tilstrekkelige grep, roter regjeringen det til, sa Unni Berge fra Elbilforeningen på høring hos finanskomiteen... Les mer »
nybil bruktbil

Advarer mot avgifter som gjør elbil dyrere

Norske husholdninger har fått dårligere råd, og sammen med økte elbilavgifter fører dette til en kraftig brems i elbilsatsingen. Elbilforeningen advarer nå finansministeren mot en ny runde med økte elbilavgifter. – Det vil... Les mer »
tesla

Elbilene har et vektproblem

I gjennomsnitt kan dieselbilene ta med 592 kilo nyttelast, dvs bagasje, løsøre og folk. Elbiler har i snitt en nyttelast på kun 453 kilo. – Når du skal kjøpe elbil, må du sjekke... Les mer »
lade elbil

Én av tre dieselbilister kan lade hjemme

Det er et enormt potensial for elbiler i distriktene, viser en ny undersøkelse fra NAF. – I distriktene og blant dagens eiere av diesel- og bensinbiler har flesteparten enten tilgang til lader,... Les mer »
fartsgrense

Elbil-interessen synker – NAF mener avgiftene har skylda

Nå sier 42 prosent at deres neste bil blir en elbil. Samme tall for et halvt år siden var 54 prosent. – Regjeringen må stoppe avgiftsveksten for elbiler om de vil ha... Les mer »
Norsk elbilforening

Forbrukerrådet og Elbilforeningen: Betalingsterminal må bli obligatorisk på ladestasjonene

Elbilforeningen og Forbrukerrådet støtter regjeringens forslag om at nye hurtigladere må tilby kortbetaling fra sommeren av, når fristen for høringsinnspill nå går ut. – Det må være mulig å lade også for forbrukere... Les mer »
fartsgrense

Nå har vi over 6000 hurtigladere i Norge

I disse dager har vi passert 6000 hurtig- og lynladere i Norge. Det viser tall fra Norges offisielle database for ladestasjoner NOBIL, som Norsk elbilforening drifter. Dermed er vi godt i rute... Les mer »