– Lønnsomt løft for fylkesveiene

nordland vei trafikk

I arbeidet med Nasjonal transportplan 2018-2027 kom det fram at det for hele landet mangler 2,4 milliarder kroner til drift- og vedlikehold på fylkesveinettet.

Nordland fylkeskommune melder på sine nettsider at fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik nå er utålmodig for å ta igjen etterslepet.

– Ny analyse viser at gevinsten er langt større enn kostnaden ved å fjerne forfallet på fylkesveiene i Norge. Likevel øker forfallet. Det er Nordland som har det største behovet, men det er ikke mulig å fjerne forfallet uten økte statlige bevilgninger, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

Nordland har mest fylkesvei av alle fylker i landet, hele 4 110 kilometer. Fylkesrådet ba i forbindelse med arbeidet med Nasjonal transportplan regjeringen om penger til drift og vedlikehold i tråd med behovene.

– Det er viktig at eksportfylket Nordland settes bedre i stand til å oppgradere fylkesvegene. Nordland har det største etterslepet av vedlikehold, grovt estimert til ni milliarder kroner, forteller Eggesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.