Telias topp 10 mai: Apple tar tilbake pallplassene

iphone x

Apple iPhone har tatt tilbake alle pallplassene og dominerer med totalt syv modeller på Telias liste over de mest solgte smarttelefonene i mai.

Alle de tre mest solgte smarttelefonene i mai kommer altså fra Apple, mens Samsung inntar fjerdeplassen med sin Galaxy S10+, opp én plassering fra forrige måned.

– Huawei P30 Pro falt på listen i mai, etter å vært på toppen i april, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat. – Det er nok grunn til å anta at salget har falt noe som følge av beslutningen fra amerikanske myndigheter som påvirker samarbeidet mellom Huawei, Google og Android.

Les også:  Næringslivet trenger forutsigbar tilgang på rimelig kraft

Telia-kunder som har kjøpt en Huawei-telefon kan forvente at tjenester skal fungere stort sett slik de gjør i dag. Alle Googles tjenester (Gmail, YouTube, Play Store etc.) vil fortsatt fungere og oppdateres på sertifiserte Huawei-telefoner så lenge Google støtter den nåværende Android-versjonen. Telefoner med Google Play vil fortsatt ha Google Play Protect security. Det er fortsatt ikke helt klart om, og hvordan, fremtidige oppdateringer på Huawei-telefoner vil skje, men for øyeblikket ligger den siste oppdateringen ute for de som ennå ikke har lastet den ned.

Les også:  Virke: Svak avslutning på året i byggevarehandelen

– Ellers ser vi at folk primært går for flaggskipmodellene når de velger telefon, kommenterer Lofthus. – For øvrig er Apples iPhone 6s tilbake på listen og den eldste telefonen blant de ti modellene. Apple bekreftet forleden at iPhone 6s vil få støtte for iOS 13 til høsten.

Topp 10 mai (forrige måneds plassering i parentes):

  1. Apple iPhone XS Max (2)
  2. Apple iPhone XS (3)
  3. Apple iPhone XR (4)
  4. Samsung Galaxy S10+ (5)
  5. Huawei P30 Pro (1)
  6. Apple iPhone 6s (7)
  7. Apple iPhone 8 (6)
  8. Apple iPhone X (tilbake på listen)
  9. Apple iPhone 8 Plus (8)
  10. Samsung Galaxy S10 (tilbake på listen)
Les også:  Fenalår fra Norge øker eksporten til Frankrike

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 64 Telia-butikker, på telia.no og gjennom kundesenteret.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.