LESERINNLEGG: Hvorfor har du tatt bort pengene til rassikring, Vedum?

natt sentrum

Nylig raste det ut hundrekilos steiner over E6 i Trøndelag. Nå har Regjeringen fjernet alle øremerkede penger til rassikring med et pennestrøk.

Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann Fremskrittspartiet.

På tross av at regjeringen bruker over 10 prosent mer penger enn i forrige budsjett, har Ap og Sp fjernet alle pengene som var øremerket rassikring. Regjeringen sier de leverer et budsjett som kutter kostnader, men det gjelder bare for samferdsel – det eneste departementet som får reelle kutt. 

På E16 mellom Bergen og Voss er det bare ren flaks som gjør at menneskeliv ikke har gått tapt i forbindelse med ras. E6 i Nordland skal ikke utbedres, og nylig var det tilfeldigheter som reddet bilistene som kjørte på samme strekning i Trøndelag når hundrekilostunge steiner sendte veien ut i Snåsavannet. 

Ap og Sp har rett og slett fjernet posten for rassikring fra budsjettet. Nå skal rassikring konkurrere med alle andre riksveiinvesteringer. Når regjeringen i tillegg kutter riksveiinvesteringene med 2,6 milliarder, sier det seg selv at det vil bli en helt dramatisk nedgang i både veibygging og rassikring.   

Nå må Ap og Senterpartiet umiddelbart ta til vettet, og sørge for at pengene FrP tidligere har kjempet inn i budsjettene for rassikring og veiutbygging kommer tilbake så raskt som mulig. Det handler bokstavelig talt om liv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.