«All-inclusive» gjør comeback i usikre tider

sommer

Reiselivet melder om at salget av pakkereiser med alt inkludert øker med nesten 50 prosent. – Mer presset privatøkonomi gjør at flere ønsker en «fastprisavtale» på ferien, sier Hans Christian Birkeland i restplass.no.

Matvareprisene har steget med 12 prosent på ett år. Styringsrenten bikker sannsynligvis 3 prosent i løpet av vinteren. Spotprisen på strøm kan mangedoble seg de nærmeste månedene.

Dette gir et klart og tydelig utslag når Kari og Ola planlegger neste utenlandstur. De vil ha et oversiktlig feriebudsjett og bedre kontroll på utgiftene.

– Mange vil fremdeles ut og reise, både i vinter og til sommeren, men tidene er usikre. Tusenlappene flyr når mat og drikke skal kjøpes til både store og små. Stadig flere søker forutsigbarhet, og hva er vel mer forutsigelig enn fastpris? Vi ser en stor økning i «all-inclusive» nå, forteller Birkeland.

Ifølge en restplass.no-analyse av norske feriebestillinger, øker antall «all-inclusive»-reiser med 49 prosent. Mer enn hver femte ferietur som bestilles nå, er med mat og drikke inkludert.

– Gjennom vinteren er det Egypt og Gran Canaria som er de mest populære reisemålene for de som vil ha alt inkludert. Til sommeren peker trenden mot Kreta, Tyrkia, Rhodos og Mallorca, sier Birkeland.

De siste månedene har turoperatørene giret opp satsingen på turer med mat og drikke inkludert. Utvalget av hoteller med mat og drikke inkludert øker i mange ferieland.

– I høst har vi sett en tydelig vekst i etterspørselen etter hoteller som tilbyr «all-inclusive», sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, som er størst i Norge på denne typen reiser.

Hun forteller at «all-inclusive» er noe helt annet nå enn det var før i tiden.

– Noen forbinder nok fremdeles dette med kjip buffetmat og dårlig drikke, men i dag får du «all-inclusive»-tilbud som har absolutt alt – og av ypperste kvalitet. Nå er buffet-tilbudet som regel veldig bredt, allergivennlig og skreddersydd våre nordiske matvaner, og flere av hotellene våre har både barnebuffet, fri iskrembar og à la carte-restauranter som del av pakken, sier hun.

Aspengren påpeker at «all-inclusive» både er økonomisk forutsigbart og svært praktisk, særlig for barnefamilier.

– Personlig synes jeg det er veldig behagelig å ha alt inkludert i pakken. Da er alt er tilgjengelig hele tiden, og vi slipper å måtte planlegge hvor vi skal spise alle måltider hver dag. Vi går selvfølgelig ut på lokale restauranter også, men vi slipper å stresse med det, sier hun.

Birkeland forteller at prisene på ferieturer beveger seg både opp og ned, og at særlig de som begynner planleggingen tidlig kan gjøre et godt kjøp.

– Inne på restplass.no ser vi at prisene fluktuerer, særlig på neste års sommerferie. Her er det penger å spare dersom du følger med på prisene på de forskjellige reisemålene, og særlig dersom du er litt fleksibel. Samtidig bør du ikke vente for lenge med å bestille på de mest populære «all-inclusive»-hotellene. De begynner å fylle seg opp nå, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.