Nå lanseres en ny generasjon av LEGO Friends

handeland

Ti år etter lanseringen av LEGO Friends har LEGO konsernet gjenskapt Friends universet og introdusert nye, mangfoldige figurer, slik at flere barn kan føle seg representerte når de leker. Denne neste generasjonen er skapt for å feire mangfoldige vennskap i den moderne verden.

Fordi LEGO konsernet har barn som sine forbilder, har LEGO Friends implementert innspill fra barn som har testet lekene, funn i nyere forskning og tilbakemeldinger i brev vi har mottatt. Alt peker mot at barn ønsker å se seg selv, vennene sine og familiene sine bedre representert.

Det splitter nye universet med autentiske, interessante, lidenskapelige og mangfoldige figurer kommer med flere hudfarger, kulturer, fysiske og ikke-synlige funksjonshemninger og nevromangfold. De nye settene og seriene inneholder figurer med kroppsvariasjon, Downs syndrom, angst, vitiligo og en hund med rullestol. De nye vennene utforsker og jobber også for å overvinne moderne utfordringer som de står overfor, lidenskaper, hindringer og forskjeller, og alt dette samtidig som de prøver å knytte vennskap.

– Vi i LEGO konsernet forstår at barn ønsker at figurene de leker med, skal ligne mer på de ulike personlighetene de møter i virkeligheten. Vi utvikler produktene våre kontinuerlig for at de skal gjenspeile samfunnet i dag, og vi er derfor stolte over å lansere denne splitter nye generasjonen av LEGO Friends. Vi vil at barn skal se det nye LEGO Friends universet, både det fysiske produktet og innholdet vi lanserer i 2023, som et speilbilde av sine egne vennskap og oppleve figurene som autentiske. Vi har valgt å utvikle LEGO Friends universet og TV-programmet til å bli mer inkluderende for å gi foreldre og barn flere verktøy til å navigere i vennskap og håndtere følelser etter hvert som barna vokser og lærer, sier Tracie Chiarella, produktsjef for LEGO Friends i LEGO konsernet.

LEGO Friends universet har som mål å hjelpe barn med å bli bedre venner med seg selv og andre, samt å bidra til emosjonell og sosial utvikling gjennom lek for å hjelpe barn med å forstå individualitet, mangfold og den moderne verden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.