Klart for sykkelfest i Nordland

arctic race norway

Statsminister Jonas Gahr Støre var til stede da Arctic Race of Norway i dag presenterte etappene for neste års utgave av sykkelrittet. Den 11. utgaven av sykkelfesten som starter i Bodø 8. august og avsluttes i samme by 11. august, inneholder mye nytt.

Fylkesrådsleder Svein Eggesvik i Nordland presenterte etappene sammen med fylkesordfører Kristina Torbergsen i Troms og fylkesordfører Hans Jakob Bøno i Finnmark. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal understreker at Arctic Race of Norway er et stort nordnorsk samarbeidsprosjekter, og synes det ekstra stas at to nye kommuner, Meløy og Beiarn, blir vertskommuner neste år.

– Vi har utviklet et konsept som gjør at alle kommuner kan være vertskap for arrangementet, store og små. Så langt har vi vært i alle regionene i Nord-Norge, og over halvparten av kommunene i Nord-Norge har vært vertskap for enten start eller målgang. I tillegg har vi besøkt både Finland og Trøndelag. Nå gleder vi oss til å involvere to nye nordnorske kommuner i arrangementet, sier Dybdal.

Alle de fem ordførerne i vertskommunene var også til stede på presentasjonen. Dybdal ser frem til å vise frem kommunene verden rundt.

– Vi har først og fremst sett på det sportslige når vi har lagt etappene. Men vi har selvsagt også hatt et blikk på det denne regionen kan by på av opplevelser for TV-seerne i de 190 landene som TV-bildene sendes ut til, forteller Dybdal.

Dybdal gleder seg ikke minst til folkefesten.

– Da vi kom til Bodø første gang i 2013, ble vi møtt av et folkehav. Etter det har vi år etter år fått oppleve at nordlendinger har stilt opp og skapt folkefest. Nå gleder jeg meg til å se hvordan folk følger opp dette langs løypa. Og jeg håper ikke minst at vi alle får oppleve et folkehav i Bodø igjen, når sykkelrittet både starter og skal avgjøres der, sier Dybdal.

Ambassadør for Arctic Race of Norway, Thor Hushovd, sier at neste års løype byr på noen helt spesielle utfordringer for rytterne.

– Arctic Race of Norway er jo en stor folkefest, men i bunnen ligger et sykkelritt i verdensklasse. Neste år byr på noe skikkelige utfordringer for rytterne. Blant annet byr starten av andre etappe på den den lengste og bratteste sammenhengende klatrestrekingen i Arctic Race of Norways historie. Og i avslutningen av samme etappe skal rytterne for første gang sykle på grusvei. Syklistenes tekniske og taktiske egenskaper blir virkelig satt på prøve her, sier Hushovd.

Hushovd tror at løypa legger opp til en relativt jevn konkurranse, men at mye kan bli avgjort på slutten av tredje etappe.

Første og andre etappe favoriserer de beste spurterne. Jakobsbakken opp til Sulitjelma er svært krevende, og her kan de beste klatrerne vinne noen sekunder som kan bli avgjørende i sammendraget.

– Jeg tror likevel at kampen om sammenlagtseieren ikke vil avgjøres før i den siste bakken opp mot mål på siste etappe, sier Hushovd.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.