Ny undersøkelse: 4 av 10 nordmenn bruker skjerm daglig mens de spiser

mat data

I en ny undersøkelse fra HelloFresh svarer 1 av 5 nordmenn at de føler seg mindre stresset når de spiser sammen med andre. – Ro, glede ved matlaging og felles måltider med de vi er glad i er viktige faktorer for optimal ernæring til både kropp og psyke, sier psykolog Maria Abrahamsen. 

Teknologi og digitalisering har utfordret tradisjonelle samhandlinger mellom mennesker. Fellesaktiviteter, som for eksempel matlaging og middager, har blitt erstattet av skjermtid og sosiale medier. 

 4 av 10 oppgir at de bruker skjerm daglig mens de spiser. Dette inkluderer telefoner, nettbrett eller TV, under måltider. I tillegg oppgir 40 prosent at de kombinerer skjermtid og måltid enten én gang i uken eller flere ganger i uken. Psykolog Maria Abrahamsen advarer mot konsekvensene, spesielt for barn.

– Barn som spiser alle måltider foran skjermen går glipp av verdifull sosial læring og kommunikasjon med sine omsorgspersoner, og utskillelsen av tilknytningshormoner som skjer når vi samhandler med andre. For både barn og voksne kan det å se på TV mens man spiser, føre til overkonsum av kalorier, redusert måltidsglede og tap av smaksopplevelse. Skjermbruk stjeler oppmerksomheten fra øyeblikket, påvirker måten vi opplever mat på, og kan faktisk påvirke helsen vår, både fysisk og psykisk, sier Abrahamsen.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.