Støtte til bygdas storstue i Sund i Vestvågøy

kulturminnefondet

Kr 375.000 bevilget fra Kulturminnefondet til Sund grendelag. Opprinnelig skolebygning fra 1880 – tallet med påbygg fra 1930 – tallet. Det ble søkt om tilskudd til nytt tak på den eldste delen av bygget og til ny kledning på vegg mot sør.

Skraping og maling av huset inngår som en del av dugnaden. Skolebygningen brukes i dag som grendehus og fyller en viktig funksjon i bygda. Det er mye lokalhistorie knyttet til bygget, og dets historie og utvikling.

– Vi er stolte over å kunne støtte dette prosjektet, sier Simen Bjørgen i Kulturminnefondet, som mener at dette er et viktig kulturminne. Han lovpriser Sund grendalag for at de nå går i gang med det viktige arbeidet. Kulturminnet er viktig og bruken bidrar til å ivareta bygningen og miljøet på en god måte.

Tilskudd gis til legging av skifertak på eldste del av grendehuset. I tillegg gis det tilskudd til utskifting av kledning på vegg mot sør. Tilskuddet omfatter også skraping og maling av bygget.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.