Jardar med tradisjonsrik julekonsert i Rønvik kirke

jardar

De siste 18 årene har Jardar Johansen bygget en av de mest tradisjonsrike julekonsertene i Nord-Norge. Og i Bodø har supertenoren Kristian Krokslett og Innstranden Sangforening vært en del av den tradisjonen i mange år.

Og for svært mange er blitt en fast juletradisjon å få med seg konsertene i Rønvik kirke, rett før jula ringes inn. Det er for dem en trygghet og gjentakelse å oppleve Nordnorsk Julesalme, og at det i løpet av konserten oppnås kontakt med gåsehud flere ganger. For eksempel når det klines til med “O Helga natt”.

Mer utradisjonelt er det nok at konserten er svært innholdsrik, både i form av repertoar, samt samspillet med de to største tenorene i Nord-Norge, I alle fall rent fysisk.

Hvert år knyttes det mye spenning til samspillet med Jardar og Kristian. Det skjer jo alltid noe uventet. Et år var Jardar værfast på Sørlandet da han var med på forestillingen Les Miserables, og ankom midt i forestillingen!

Med lave skuldre, folkelighet, humor, og ikke minst tradisjon er denne konserten blitt til doble forestillinger de siste fire årene. Slik blir det også i år. Man kan velge mellom å ta med familien på ettermiddagen eller gå på en kvelds-konsert.

Utover flinke sangere får man og muligheten til å møte noen strålende musikere og solister på sine instrument. Hele fem musikere er med på scenen for å lage den flotteste innpakningen til all julemusikken. Håvard Hotvedt, Hanne Sofie Akselsen, Åsmund W K Eriksson, Kim Karlsen og Thomas R Larsen, gleder seg til å komme tilbake til Rønvik kirke, 3. søndag i advent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.