Heimevern-sjef etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd.

– Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt gjennomført øvelse, sier major Marius Kvandal.  Han vektlegger at det har vært kort og effektiv oppsetning, mye gode treningsmomenter, samt meget god samtrening med Politiet.

– Vi lyktes hundre prosent. Alle våre øvingsmål ble nådd og alle troppene har fått meget god trening, sier Kvandal og fortsetter:

– Jeg er stolt over profesjonaliteten til soldatene. Når oppdraget har tillatt det så troppene tatt ansvar og brukt øvelsen på trening internt i lagene. Sjef Heron mener dette vitner om en profesjonskultur på høyde med de beste avdelingene i Forsvaret.

Han fremhever også det gode samvirket med Nordland politidistrikt.

– Måten samarbeidet med politiet har vært utrolig nyttig. Innsatsstyrkens allsidighet og kapasiteter har tydelig kommet til nytte i alle deler av operasjonene, sier Kvandal. Han mener dette beviser at Heimevernets innsatsstyrker har kapasiteter til å bistå politiet i deres operasjoner på en måte som naturlig hører sammen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.