politi

Grensene mellom politi og vektertjeneste viskes ut

Arbeidsforskningsinstituttet har utarbeidet en rapport om vektertjenestene i Norge. Den inneholder flere bekymringsfulle funn, og belyser utviklingstrekk som har stor betydning for samfunnet. Vekteryrket er mangfoldig, og en del av tjenestene innebærer... Les mer »

Samarbeidsavtale med aktører bak store utbyggingsprosjekt i Rana

Avinor, Freyr Battery, Mo industripark, Rana utvikling og Ranaregionen næringsforening har inngått en samarbeidsavtale med Rana kommune, Rana politistasjon, A-krimsenteret i Nordland og næringslivskontakten i Nordland politidistrikt, i forbindelse med de store... Les mer »
politi

Drapsforsøk i Mo i Rana: Forlenget varetekt

På mandag forkastet Gulating lagmannsrett anken til kvinnen som ble siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Mo i Rana. Fengslingsperioden ble forlenget frem til 26. april, ifølge NRK. Det var 22. februar... Les mer »
toalett

Funn av kameraer på toaletter på videregående skole i Nordland

I vinterferien ble det funnet videokameraer i taket på seks handicaptoaletter på Hadsel videregående skole, studiested Stokmarknes. Kameraene er nå fjernet, og saken er meldt til politiet. – Et godt kamuflert videokamera... Les mer »
politi

To pågrepet og siktet for drapsforsøk i Mo i Rana

En mann og en kvinne ble tirsdag pågrepet i forbindelse med at en kvinne ble funnet alvorlig skadd på en privat adresse i Mo i Rana onsdag sist uke, ifølge Document. Begge... Les mer »
politi

Advokat i Nordland tiltalt for underslag av 7 millioner

En advokat i Nordland er tiltalt for grovt underslag av over 7 millioner kroner. Selv har advokaten innrømmet å ha brukt pengene på andre formål, ifølge NRK. Advokaten ble siktet i oktober... Les mer »
migrasjon integrering

LESERINNLEGG: Økt kriminalitet i Norge er en vekstnæring som må stoppes!

Kriminalitet skaper utrygghet, derfor vil Norgesdemokratene bekjempe og forebygge kriminalitet. Forbrytelser skal oppklares raskt og lovbrytere må straffes. Av: Bystyre – og fylkestingsrepresentant for Norgesdemokratene. Utenlandske kriminelle skal selvsagt automatisk utvises fra... Les mer »
politi

Grov voldtekt i Vesterålen: Alle siktede afghanere, offeret norsk småbarnsmor

Nylig publiserte Bodøposten nyheten om en voldtekt med flere siktete på Sortland i Nordland der politiet nektet å oppgi de siktedes statsborgerskap. – De fire er alle siktet for seksuelt overgrep. Mennene er i... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Heimevern-sjef etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd. – Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt... Les mer »
iphone

Ny sperre hindrer «politisvindel» fra falske numre

I november går alle norske teleoperatører sammen om å blokkere muligheten for at kriminelle skal kunne misbruke norske fastnettnumre via såkalt spoofing. Det vil gjøre det mye vanskeligere for svindlere å gi... Les mer »