ANNONSE: Derfor har nordmenn falt for Sri Lanka

Annonse:

Det er ingen hemmelighet at Hellas, Italia og Spania lenge har vært nordmenns favorittreisemål. De er fremdeles på lista, men det er flere andre land som også har begynt å klatre oppover på listen. Det virker som om nordmenn ønsker noe mer enn svenske kjøttboller på menyen og en servitør som sier «jeg elsker Norge» på litt gebrokken norsk.

Sri Lanka har derfor blitt en av de mer uforventede reisedestinasjonene som har klatret seg opp på listen over nordmenns favorittreisemål. Kanskje er det de vakre strendene, eller kanskje er det all den spennende kulturen som drar nordmenn mot dette eksotiske reisemålet. Uansett hva det er så skal vi gi deg en liten guide slik at du er klar for en reise til Sri Lanka. Vi skal fortelle deg litt om hva du kan oppleve der og hvordan du kan og bør forberede deg til turen.

Hvordan oppleve perlen i Det indiske hav?

«Perlen i Det indiske hav» er noe som absolutt må oppleves. Her får du lange vakre strender som er perfekt for deg som ønsker å ligge og slappe av. Her får du muligheten til å virkelig får ro i sjela og merke at hvilepulsen inntreffer. Samtidig finnes det også utallige aktiviteter og opplevelser i dette vakre landet. Derfor er dette det perfekte reisemålet uansett om du ønsker en aktiv eller en rolig tur – eller kanskje litt av begge deler.


I Sri Lanka kan du finne et spennende dyreliv og fantastiske og eksotiske vekster du aldri har sett tidligere. Her kan du møte spennende jungel, vakker natur, de dypeste regnskoger, fargerike korallrev og høyre, grønnkledde fjell. Dette er en natur som er helt annerledes fra det vi kjenner i Norge, og kanskje er det akkurat derfor dette reisemålet har blitt så spennende. Etter at du har fått tatt inn over deg den vakre naturen så vil du igjen miste pusten når du opplever dette kulturrike landet for fullt. La deg imponere av de mange historiske monumentene, vakre buddhistiske templer, store te plantasjer, forhistoriske fjellandsbyer, spennende markeder og ikke minst fantastisk mat.

Slik bør du forberede deg til reisen

Sri Lanka er jo ikke akkurat et naboland, og det er derfor et par ting du må forberede før du reiser. For det første så må du passe på at du har et gyldig pass når du skal reise hit. Her kan du også bruke nødpass, men annet ID som for eksempel førerkort er ikke nok. Dersom du skal være i Sri Lanka i mindre enn 30 dager så trenger du ikke et visum, men du skal likevel registrere innreise. Dette kalles for Electronic Travel Authorization og du kan finne skjemaet hos regjeringen.no. Om du skal være i landet i over 30 dager, om du er journalist, diplomat, skal på foretningsreise eller generelt reise hit for andre grunner en turisme, så blir du nødt til å søke om visum til Sri Lanka.

Når du skal reise utenfor Europa så må man også tenke over vaksiner. Når du reiser til Sri Lanka så bør du ha tatt stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt vaksinene. Dette er ikke et krav ved innreise, men det er anbefalt hos både Regjeringen og hos NHI. Om det er over 10 år siden du tok disse vaksinene så anbefales det at du tar en boosterdose. Dette kan du enkelt fikse hos legen din. Som turist i Asia og Afrika anbefales det også ofte at du tar Hepatitt A vaksinen. Om du skal oppholde deg lenge i landet, og med mye lokalbefolkning, så anbefales det også at du tar vaksine mot Hepatitt B, Tyfiodfeber og BCG-vaksinen.

Ellers er det viktig at du er obs på myggestikk ettersom det finnes noe Denguefeber i landet. Dette er ikke veldig normalt, men det er utbredt i visse landsbyer. Typsike symptomer etter myggestikk kan være høy feber, hodepine rundt øynene og ledd- og muskelsmerter. Det er også viktig at du ikke drikker vannet fra springen, men heller velger flaskevann eller filtrert vann. Utover dette så er det bare å nyte dette fantastiske og spennende landet til det ytterste. Nyt den vakre kulturen, omgivelsene, maten og de nydelige strendene. Dette er nok en ferie du sent vil glemme.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten