f-35

Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

Nesten halvparten av de spurte mener at forsvarsbudsjettet er for lite, i følge en opinionsundersøkelse som Opinion nylig har gjennomført på vegne av Folk og Forsvar. Folk og Forsvar foretar årlige meningsmålinger... Les mer »
Universitetet i Stavanger (UiS)

Forsker advarer mot eksplosiver i naturen

Ammunisjon som ligger igjen i norsk natur utgjør en stadig større trussel mot samfunnssikkerheten. Det er tidskritisk å få på plass en nasjonal strategi for å håndtere disse eksplosivene, ifølge en ny... Les mer »
soldater

LESERINNLEGG: Vi må være forberedt

Tryggheten vår er grunnleggende. Verden er i endring. Klimaendringene begynner å melde seg. Naturmangfoldet har lenge vært under press. Digitalisering og kunstig intelligens gir oss nye muligheter, men også nye sårbarheter. Av:... Les mer »
nfk

Skal bygge utviklingsarena for Forsvaret i Narvik

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune, opplyser Bodøposten. – Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i... Les mer »
nrk

Nye rekrutter i «Klar til strid» på NRK

Hvordan er det egentlig for unge som går fra det normale liv til hard, militær disiplin i førstegangstjenesten? I dokumentarserien «Klar til strid» får du et unikt innblikk i rekruttenes hverdag. Hvis... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Heimevern-sjef etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd. – Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt... Les mer »
politi

Sikkerhetsnivået i Norge må styrkes

Norge står overfor en ny sikkerhetspolitisk situasjon og Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Norges beredskapssituasjon må styrkes på en rekke områder. Hun deler bekymringen med tillitsvalgte i Forsvaret, Politiet, NAV, Mattilsynet, Tolletaten,... Les mer »
f-35

Flyøvelse i Nordland starter i dag

Over 80 fly fra åtte nasjoner deltar når luftøvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE) starter i dag. Øvelsen er et samarbeid mellom Norge, Sverige og Finland. I Norge tar jagerflyøvelsen utgangspunkt i Bodø... Les mer »
forsvaret

Militære kolonner på veiene i Nordland de neste dagene

I forbindelse med den kommende vinterøvelsen Cold Response vil det være mye militær trafikk på veiene i Troms og Nordre Nordland denne uken. De neste tre dagene vil det være mange militære... Les mer »
forsvar norge

– Statens tilbud hadde rasert Forsvaret

Nylig brøt YS og de andre organisasjonene forhandlingene om ny pensjonsordning for arbeidstakere med særaldersgrense. Statens tilbud hadde rasert Forsvaret og vi hadde fått opplevd tidenes personellflukt. – Hadde vi sagt ja... Les mer »