FIRST LEGO League i Mo i Rana: Torghatten Tekno Girls skal forsvare Brønnøysunds ære

Foto: Allan Berg

Etter ukesvis med forberedelse, og intense timer med konkurranse mellom 16 lag, kunne Torghatten Tekno Girls fra Brønnøysund smile bredt. Laget stakk av med den gjeve Champions-prisen i Mo i Rana-finalen i FIRST LEGO League 2022, og vinner en ettertraktet billett til den skandinaviske finalen.

– Torghatten Tekno Girls fra Brønnøysund og de andre lagene imponerte meg stort under årets regionale finale i Mo i Rana. Det er tydelig at problemløsning gjøres best i et kreativt fellesskap, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.  

Lørdag 12. november var det duket for regionale finaler i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter. I Mo i Rana kjempet 16 lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi. Gjevest er Championsprisen som går til laget som utmerker seg i alle kategoriene. 

Årets oppdrag er SUPER POWERED, hvor de unge talentene forsker på morgendagens energiløsninger. Torghatten Tekno Girls skapte stor begeistring hos dommerne, og som vinnere av Championsprisen får Brønnøysunds-talentene konkurrere i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League som avholdes i Equinors kontorer på Fornebu lørdag den 3. desember 2022.  

Andre lag som imponerte i Mo i Rana var laget Hauknes Hawks fra Hauknes barneskole. De fikk andreplassen og går også videre til skandinaviske finale. 

Gleden var stor da Torghatten Tekno Girls kunne entre scenen etter å ha blitt utropt som vinnerlaget. De har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på energiutfordringene vi står overfor i fremtiden.  

– Temaet energi er et av vår tids viktigste spørsmål, og det er viktigere enn noensinne å lytte til barn og unges kreative ideer rundt morgendagens energiløsninger. Med den læringsviljen og det engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at fremtiden er i gode hender, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

FIRST LEGO League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag. 

– I FIRST LEGO League er det barn og unge selv som stiller spørsmålene og finner løsninger som de voksne ikke har svaret på. De får bryne seg på problemer fra den virkelige verden, og er nødt til å samarbeide, forske og være kreative for å finne bærekraftige løsninger. Vi har tro på at interessen for forskning, realfag og teknologi øker gjennom lek og eksperimentering, sier Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.
  
Lokale støttespillere for den regionale finalen i Mo i Rana var blant annet Equinor, SpareBank1, Nemko Norlab, Kunnskapsparken, NHO Gruppen og Tekna.

Foto: Allan Berg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.