Skolestart gir priskupp på reiser

ferie spania

Nå som skolene starter opp igjen så minsker etterspørselen etter utenlandsreiser – med prispress som en konsekvens. For de som ikke behøver å forholde seg til skoleferien, og fortsatt har feriedager igjen, så er det gode muligheter til å gjøre et skikkelig priskupp på reiser de kommende ukene.

– De som har mulighet for å ta ut ferie når mange andre går tilbake på jobb kan spare tusenlapper på en utenlandsreise. Når skolene starter opp etter ferien så synker etterspørselen og prisene går ned, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Ble ikke sommerferien så solrik og varm som ønsket? For den som vil kompensere med litt sol og varme, eller har lyst på et miljøskifte og spennende opplevelser, kan nå gjøre et skikkelig kupp på en uke med sol og varme rundt Middelhavet for under kr 2000,- for fly og hotell.

Temperaturen rundt Middelhavet i slutten av august og begynnelsen av september er mer behagelige en den ekstreme varmen noen reisemål opplever i løpet av høysommerukene. På sensommeren er dessuten vannet perfekt oppvarmet og de vakre strendene har færre turister som slåss om solsengene.

– Sensommeren er en fantastisk årstid å besøke Middelhavet. Temperaturen er mye mer behagelig noe som gjør utflukter til koselige byer eller andre spennende opplevelser så mye bedre, og vannet et fortsatt varmt nok for lange, deilige bad, sier Ellen Wolff Andresen.

Billigst akkurat nå er Kroatia og Tyrkia, dit man kan reise for under 1.600,- pr person med fly og hotell i en uke. Men de gode prisene gjelder stort sett for alle reiser til hele Middelhavsområdet. De beste prisene generelt er til østlige Middelhavet med reisemål som de greske øyene og Tyrkia, der prisbildet på reisemålet ofte er fordelaktig.

Storbyreiser i Europa har vært etterspurt under sommeren, og også de som heller vil reise til en by istedenfor strand har nå fordel av pressede priser. Fremfor alt finnes det er stor utvalg av kortere reiser til Øst-Europas vakre byer – dit prisene har sunket de siste ukene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.