– Fantastisk med nærmere 300 nye industriarbeidsplasser på Mo

nfk

Nylig kom nyheten om at Freyr og det japanske selskapet Nidec er enige om å etablere et felles selskap i arbeidet med å få på plass ny næring rundt produksjonen av battericeller. Det er viktig i arbeidet med å realisere Giga Arctic på Mo i Rana, mener fylkesrådsleder Remi Solberg.

–Dette er et stort steg på veien for å realisere batterieventyret i Nordland, sier en svært fornøyd fylkesrådsleder. Han viser til at det i pressemeldingen fra Freyr kommer frem at dette samarbeidet vil bidra til å sikre opp mot 300 nye arbeidsplasser i Rana, fortsetter Remi Solberg.

– Hvis vi skal nå målsettingene om kutt i klimagasser er nye, grønne batterier helt avgjørende. Battericellene som Freyr skal produsere på Mo vil skape nye arbeidsplasser samtidig som de bidrar til å redusere klimagassutslipp, sier Solberg.

– Vi har jobbet lenge i Nordland med å få på plass batteriproduksjon på Mo. Det er en rekke nye initiativ for å lage grønne batterier i flere europeiske land, påpeker Solberg. Mange av bedriftene som skal være med å produsere disse batteriene holder i dag til i Asia. Fylkesrådslederen mener det er viktig å få så mange som mulig av både disse bedriftene og følgenæring til Nordland, og også så stor del av verdiskapingen og verdikjedene som mulig.

– Dagens nyhet om nærmere 300 arbeidsplasser på Mo er svært gledelig i dette arbeidet, konkluderer Solberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.