Færre boliginnbrudd i koronatiden

nordlys

Antall innbrudd fra boliger gikk ned første halvår, og koronakrisen er årsaken: – Nedstenging av landet, hjemmekontor og Norgesferie har gitt betydelig vanskeligere forhold for de kriminelle, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Første halvår i år gikk antall villainnbrudd ned med over 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Forsikringsbransjen registrerte 1.651 innbrudd i boliger i årets seks første måneder, til en samlet kostnad av 31 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

– Også de kriminelle har blitt berørt av pandemien, og når husene ikke lenger står tomme på dagtid øker risikoen ved tyveri betraktelig. Utover våren og sommeren når utenlandsreisene stoppet opp sank antall innbrudd betraktelig i forhold til samme periode i fjor, sier han.

Hjemmekontor forhindret skader
Koronastengte land og myndighetenes reiseråd har bidratt til at nordmenn flest har hatt Norgesferie i sommer, og med et økende antall personer på hjemmekontor har tradisjonelle skader i hjemmet gått til dels kraftig ned.

– Dette ser vi blant annet på skadetallene etter strømbrudd i boliger, noe som pleier utløse mange forsikringssaker når matvarer i frysere blir totalskadd. Antallet slike skader har en nedgang på 88 prosent, og erstatningene en nedgang på hele 94 prosent i forhold til samme periode i fjor, noe som er helt eksepsjonelt, sier Irgens.

Flere nabokonflikter
Paradoksalt nok har bruken av rettshjelp i forbindelse med villaforsikring økt med over 7 prosent første halvår i år, og det har utløst over 75 millioner kroner i rettshjelp til kunder.

– I koronakrisen har mange tilbragt mye mer tid enn normalt hjemme på dagtid, og noen har nok brukt ekstra tid på å sikre sine interesser der de føler en urett har eller kan bli begått. Det er derfor ikke overraskende at en del nabokonflikter har blitt advokatmat i denne perioden, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.