Endelig er det klart for norsk fotball igjen

Endelig er det klart for norsk fotball igjen

Norsk fotball begynner endeling å nærmere seg avspark igjen, etter en svært lang vinterpause siden avslutningen av forrige sesong. Den 8. mai skal Eliteserien endelig sparkes i gang igjen, når Strømsgodset tar imot Odd, og Tromsø drar på besøk til Bodø/Glimt.

I og med at lagene har hatt ulikt treningsgrunnlag i oppkjøringen, er lagene satt inn i ulike grupper basert på antatt treningsgrunnlag. Dette er gjort for å gjøre det mest mulig rettferdig i starten av sesongen. I den ene gruppen finner vi Odd, Sandefjord, FK Haugesund, Lillestrøm, Mjøndalen, Stabæk og Strømsgodset. Oppsettet er lagt slik at disse lagene møter kun hverandre i de tre første serierundene, men etter det åpnes det opp slik at alle kan møte alle, uavhengig av treningsgrunnlag. Så langt er de 10 første serierundene berammet.

Les også:  Hvordan skiller norske spillevaner seg fra andre deler av verden?

Molde og Bodø/Glimt har det beste kampgrunnlaget

Mens andre lag har sittet hjemme i Norge, har Molde og Bodø/Glimt vært ute å reist og spilt kamper. Molde, som gikk videre fra sin Europa League-gruppe i høst, har deltatt i sluttspillet i Europas nest største klubbturnering. I utslagsrunde møtte de Hoffenheim fra den tyske Bundesligaen. Romsdalingene imponerte stort i de to kampene mot laget som til vanlig spiller på et mye høyere nivå enn hva Molde gjør i hjemlig liga, og gikk videre med 5-3 sammenlagt etter de to kampene.

I neste runde ventet spanske Granada for Molde. Selv om Granada langt fra å være et av de mest anerkjente lagene fra spanske La Liga, spiller de i en divisjon med mye høyere toppnivå, og Molde var derfor store underdogs i de fleste tippetips. Det første oppgjøret ende med et tomålstap, men Molde hadde mange gode muligheter til å score. I returoppgjøret vant Molde 2-1, men sammenlagt ble det tap og et farvel til Europa League-sluttspillet for Moldes del.

Les også:  Hvordan skiller norske spillevaner seg fra andre deler av verden?

Bodø/Glimt på sin side har vært i Spania og hatt treningsleir på Marbella. Der har laget også spilt flere treningskamper mot spanske lag fra lavere divisjoner. Spørsmålet er om de og Molde kommer til å dra nytte av kampene de har fått spilt, mens de andre lagene bare har hatt vanlige treninger og internkamper hjemme i Norge.

Alt ligger til rette for spenning i toppen

Det meste tyder på at årets Eliteserie kommer til å by på mye spenning i form av hvem som ender øverst på tabellen. Bodø/Glimt er nok lystne på å forsvare den svært imponerende tittelen fra i fjor, mens Molde garantert er revansjesugne. Rosenborg på sin side har forsterket laget siden sist sesong, og Åge Hareide har brukt vinteren på å gjøre trønderlaget i enda bedre fysisk form. I hovedstaden venter et annet lag som også har store ambisjoner i årets sesong, nemlig Vålerenga. Dag Eilef Fagermos gutter gjorde det til tider svært godt i fjorårets sesong, og med enda mer stabilitet og noe smarte signeringer i vinter, ligger alt an til at Klanen kan se laget sitt kjempe i toppen av norsk fotball igjen i årets Eliteserie-sesong.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten