Endelig oppstart av Hålogalandsveien

nfk

Nylig kom nyheten om at det er klart for oppstart av et av de største vegprosjektene i Nord-Norge, det som omtales som Hålogalandsveien. Den skal blant annet redusere kjøretiden mellom Sortland og Harstad og Narvik med 40 minutter.

– Byggestarten av den nye Hålogalandsveien mellom Sortland, Harstad og Narvik, er en gledelig nyhet for hele Nord-Norge, sier fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland, Monika Sande.

Sande påpeker at denne veien ikke bare vil bidra til økt sikkerhet og kortere reisetid, men vil også være en viktig motor for økonomisk vekst og utvikling i regionen.

– Næringstransporten i dette området er særdeles viktig, men også koplingen mellom Lofoten, Vesterålen, Harstad og Narvik vil bli betydelig styrket. Hålogalandsveien vil bety så mye mer enn bare en asfaltert stripe mellom to regioner. Den vil være en kraftfull katalysator for utvikling og vekst i hele regionen, argumenterer Sande.

Nestleder i fylkesrådet, Svein Øien Eggesvik, mener prosjektet vil bidra til å skape flere arbeidsplasser, tiltrekke seg nye investeringer og styrke Nordlands posisjon som en viktig aktør innenfor sjømatnæringen, når transporttiden ut i markedet også vinner på den store investeringen som nå gjøres.

– 40 minutter nedkortet reisetid vil ha enorme miljømessige besparelser. Dette er altså også et godt klimaprosjekt. Men ikke minst vil dette enorme prosjektet bety stor aktivitet også for lokal underentreprenører som vil levere tjenester til Skanska som har fått hovedentreprisen, underbygger  Eggesvik.

Som nordlendinger vet både Eggesvik og Sande hvor viktig veiene er for tilknytningen til omverdenen i den daglige næringsutviklingen. At det nå endelig er klart for oppstart  av vegprosjektet med en prislapp på 11 milliarder kroner, gleder fylkesrådene.

– Vi har lenge kjempet for å få en vei som kan sikre en tryggere og mer effektiv transport mellom Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Nå, endelig, kan vi se frem til en vei som vil knytte sammen disse tre regionene og Harstad. Jeg er svært fornøyd med at spaden endelig kan stikkes i jorden og at man kan starte byggingen av denne viktige transportåren. Når veien er ferdig vil det være en historisk dag for Nord-Norge, og jeg er sikker på at vi vil se mange positive ringvirkninger av denne veien i årene som kommer, avslutter fylkesråd Eggesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.