Coop forventer ny gresskar-rekord til Halloween

coop halloween

Årets gresskarsalg er allerede godt i gang i Coops butikker i Bodø og resten av landet, som forventer å sette ny rekord med 75 000 solgte gresskar til Halloween.

I fjor solgte Coops dagligvarekjeder 66 000 gresskar i forbindelse med Halloween, noe som var en salgsøkning på hele 25 prosent sammenlignet med 2016. I år forventes en ytterligere salgsøkning og gresskar-rekord med 75 000 norsk-produserte gresskar, tilsvarende 375 tonn gresskar.

– Halloween betyr gresskar i alle mulige former og fasonger, og med litt kreativitet kan man lage både skumle og morsomme lykter av gresskar. Stadig flere dekorerer med gresskar og annen Halloween-pynt, og vi forventer at fjorårets salgsrekord vil passeres med stor margin, sier Christian Hoel, kjededirektør i Extra.

Det er særlig småbarnsfamilier som kjøper gresskar og annen Halloween-pynt. I tillegg til å la barna hjelpe til med utskjæringen av gresskaret, oppfordrer Hoel å ta barna med på matlaging med gresskar-innmaten.

– Innmaten er en fantastisk råvare og kan brukes til alt fra supper, salater, pai og til kaker. Vi har alle et ansvar for å bidra til minst mulig matsvinn og lære barna at vi må unngå å kaste mat, sier Hoel.

Salgsutviklingen for gresskar i Coops dagligvarebutikker:

2015: 38 000 stk.

2016: 53 000 stk.

2017: 66 000 stk.

2018: 75 000 stk. (forventet salg)

Slik bruker du Halloween-restene:

Både innmaten og gresskarkjernene kan brukes.

Kjernene skylles og ristes. De er gode i en nøtteblanding, til snacks og i bakverk.

Gresskarkjøttet er aller best varmebehandlet.

Innmaten som blir igjen etter pynte-gresskarene er gjerne trevlete. Det kan være en idé å kjøre det i blenderen til det blir en puré.

Pureen kan brukes i alt fra supper, marmelade, pai og scones til kaker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.