4 av 10 planlegger utenlandsferie i år

ferie sol strand

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 43 prosent at de planlegger å feriere i utlandet i år.

– Vi merker at det er en økende reiselyst blant nordmenn, noe denne spørreundersøkelsen bekrefter. Andelen har økt med fem prosent siden vi spurte om det samme i september. Den gryende reiseoptimismen skyldes nok at vaksiner er på plass, og vil bli mer og mer tilgjengelig utover vinteren og våren, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Les også:  Mat fra bunnen og egendyrkede grønnsaker: Dette er mattrendene i 2023

Han fraråder likevel å kjøpe ferietur nå til røde land, i håp om at de er grønne ved avreise.

– Samtlige land i Europa er per dags dato røde, og bestiller du en reise til et land mens dette er rødt fraskriver du deg all avbestillingsdekning uansett når du skal reise, sier Brandeggen.

Andelen som planlegger ferie er desidert størst blant menn med 49 prosent. Geografisk er andelen høyest i Oslo hvor 58 prosent planlegger utenlandsferie, mens den er lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 37 prosent.

Les også:  Fremdeles interesse for personlige bilskilt

På spørsmål om de tror smittefaren er over i Norge til sommeren svarer hele 64 prosent nei, viser undersøkelsen som er gjennomført av YouGov i romjulen.

– Selv om vi sakte men sikkert er begynt arbeidet med å vaksinere ser vi økende smittetall nå. Myndighetene har da også tatt grep og iverksatt en ny periode med omfattende tiltak for å begrense smitten. Tar man med usikkerheten rundt nye mutasjoner av viruset er det ikke overraskende at så mange er pessimistiske til om vi er kvitt smittefaren til sommeren, sier Brandeggen.

Les også:  Dette ene tilbehøret må nordmenn ha til reinsdyrmiddagen

I fjor behandlet Tryg Forsikring over 50.000 reiseforsikringssaker, hvorav langt de fleste var avbestillinger etter at koronakrisen startet i mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.