Håndball-VM: Solide seertall på Viaplay og TV3 tross tap i VM-åpningen

tv3

På banen ville det seg ikke da Norge møtte Frankrike i VM-åpningen i Egypt. Likevel ble kampen en seersuksess. På det meste fulgte hele 632.000 seere TV-sendingen på TV3.

De norske håndballgutta fikk ikke den starten de hadde ønsket seg, da de torsdag kveld ble slått 24-28 av Frankrike. Det var det i gjennomsnitt 549.000 seere som fikk med seg på TV3, med en peak på 632.000. Dette sørget for en kommersiell andel på 57,2 prosent, og at TV3 var den største kommersielle kanalen torsdag.

Les også:  Flere Glimt-spillere til landslaget

Dette er en solid økning siden forrige VM-premiere (379.000 mot Tunisia), og bedre enn åpningen i EM på hjemmebane (420.000 mot Bosnia). Tallene er også høyere enn den den første kampen for de norske håndballjentene i EM i desember (494.000 mot Polen).

Kampen ble også en seersuksess på Viaplay, der det var mer enn dobbelt så mange brukere som fulgte sendingen sammenlignet med VM-åpningen sist.

Les også:  Thor Hushovd blir ekspertkommentator i TV 2

– Absolutt en god start seertallsmessig. Dette er både en solid økning siden forrige VM-premiere, og ligger også betydelig høyere enn fjorårets EM-start på hjemmebane. Så de norske guttene er åpenbart hete hjemme i de norske TV-stuer. Med tap i går blir hver kamp nå også veldig spennende, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma.

Dessverre var det ikke VM-nivå på TV-bildene som ble levert av den egyptiske produsenten torsdag kveld.

Les også:  Triatlon: Pallplass for Solveig Løvseth i verdenscup i New Zealand

– Vi har vært i kontakt med produksjonen på flere fronter. De mener de har lokalisert problemet, og at de skal ha dette under kontroll i løpet av dagen. Så nå håper vi både Norge og produksjonen blir kvitt startrusket i maskineriet – og at seerne får en bedre opplevelse mot Sveits på lørdag, sier Oma.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.