Tæpping tar av på festivalene

festival musikk

Uansett om det er rockere i Trondheim, voksne på OverOslo eller hipstere på Idyllfestivalen. Festivaldeltakere i hele Norge tæpper kortet som aldri før.

– På festivaler må det gå kjapt og mange steder er det frivillige som jobber. For hver gang en kunde tæpper kortet sparer man ni sekunder, fremfor å bruke pinkode eller chip, sier markedsdirektør Vegar Heir i BankAxept.

Tall fra BankAxept viser at andelen som brukte kontaktløst på OverOslo var på 45%. På Trondheim Rocks var den på 38 % , mens på Idyllfestivalen i Fredrikstad valgte 41 % av festivaldeltakerne å tæppe kortet.

Les også:  Rekord for petroleumsskatten i 2022

– Idyllfestivalen kjørte på sitt tredje år med byfestival, og hadde 11.000 gjester og to utsolgte dager. Vi oppfordret alle til å tæppe betalingskortet hos oss, og dette resulterte i rask betjening, mindre kø og mer omsetning, sier festivalansvarlig Terje Olsen i Idyllfestivalen.

Går raskere
BankAxept skal være tilstede på 24 festivaler og konserter rundt omkring i Norge, og så langt viser bruken en sterk vekst i folk som tæpper kortet.

– Hele festivalopplevelsen blir bedre fordi folk får brukt mer tid på musikk og hygge fremfor å stå i kø. Folk synes det er enklere å tæppe kortet. De frivillige er også glade for den nye betalingsmetoden, fordi folk slipper å skjule pinkoden sin, og kjøpene gjøres fort unna, sier markedssjef Johannes Øvland i Espos som leverer betalingsløsninger til konserter og festivaler.

Les også:  1 av 4 lader elbilen sin brannfarlig og dyrt

Vekst av kontaktløse kort
Hver dag bruker de fleste nordmenn betalingskortet opptil flere ganger. Da flyttes penger fra en konto til en annen, og 8 av 10 kjøp gjøres i dag med BankAxept.I dag er 90 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere kontaktløse betalinger. Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med BankAxept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner.

Les også:  Frykter enda flere unge uføre

– Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere utsalgssteder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling, sier Heir i BankAxept.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.