118 søkere til Nesna

nord universitet

Det er 118 søkere til 100 studieplasser ved reetableringen av grunnskolelærer-, og barnehagelærerutdanningene på Nesna. Det viser tallene for Samordna opptak.

– Tatt i betraktning den raske prosessen vi har vært igjennom med reetablering av studiene på Nesna, er vi fornøyd med søkertallene, sier prorektor Levi Gårseth-Nesbakk ved Nord universitet.

I tillegg har Nord universitet opprettet to etter- og videreutdanningstilbud innenfor pedagogikk og spesialpedagogikk på Nesna, hvor det er 79 søkere til 40 studieplasser.

Sammenligner vi med fjoråret hvor de samme lærer- og barnehagelærerstudiene ble utlyst ved Campus Helgeland i Mo i Rana er tallene noe lavere, men ikke lavere enn den generelle nedgangen for lærerutdanningene ved Nord.

– Dette er en bra start på reetableringen av studiene på Nesna. Det er gjort en god jobb lokalt og regionalt for å rekruttere studenter. Nå blir det spennende å se hva vi kan få til med utviklingsprosjektet som skal se på muligheten for nye studietilbud på Nesna, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.