Ny undersøkelse fra happn: Hver tredje gjør seg kostbar når de dater

ungdom helse

Har du noen gang datet og gjort deg kostbar? Du har kanskje ventet litt ekstra lenge med å svare på en SMS fra noen du treffer? En ny undersøkelse fra den globale datingappen happn avslører hvor vanlig det er å gjøre seg vanskelig å få tak i for daten. Resultatet viser også hvor lenge man anser det er greit å vente før man svarer på meldinger.

Telefonen plinger. Det er kanskje daten din som sender en SMS. Du leser meldingen, men svarer ikke med én gang. I stedet velger du å vente for ikke å virke for lett tilgjengelig. Kjenner du igjen situasjonen? I så fall er du ikke alene. Ifølge en ny undersøkelse utført av Ipsos Norm på oppdrag av datingappen happn har nemlig én av tre nordmenn en eller annen gang spilt vanskelig tilgjengelig når de har datet en ny person. En av fem oppgir til og med at de har gjort det flere ganger.

Les også:  Slik blir du en bedre dater: Single bør jobbe med selvfølelsen

– Jeg tror det er mange av oss som en eller annen gang har gjort oss kostbare. Av og til kan det virke som det mer eller mindre er et krav at man spiller litt vanskelig, for å fange interessen til noen. Men i de aller fleste tilfellene er det best å la være å spille en rolle når du dater. Vær deg selv og stol på magefølelsen, sier Marine Ravinet, trendsjef i happn.

Les også:  15 personer druknet i juli

Det kan være både spennende og litt nervøst å tekste med en date. Det kan være flere årsaker til at et svar lar vente på seg, men hvor lang tid er det egentlig rimelig å vente med å svare personen du dater? Ikke mer enn et par timer. Hele 54 prosent av nordmennene i undersøkelsen oppgir nemlig at det er rimelig å svare i løpet av et par timer eller før. Hver fjerde svarer likevel at man gjerne kan vente en dag eller mer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.