1 av 3 i Nord-Norge planlegger hyttepåske

tak vinter

Gjensidige har undersøkt folks reiseplaner for påsken. Hele 1 av 3 i Nord-Norge planlegger å tilbringe påskeferien på hytta.

På landsbasis svarer 26 prosent at de skal tilbringe påskeferien på hytta, mens hele 36 prosent i Nord-Norge svarer det samme. 67 prosent i Nord-Norge blir hjemme, 3 prosent skal på hotell, 7 prosent skal til venner/familie i annen kommune, 8 prosent skal på bil- eller båttur.

– Folk i Nord-Norge har vært flinke til å følge myndighetenes anbefalinger, og det ser ut til at de aller fleste planlegger å fortsette med dette. Mange blir hjemme, samtidig som hytta står sterkt hos nordlendingene. Halvparten svarer at de har- eller har tilgang til hytte, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos for Gjensidige de siste dagene.

Planlegger å handle lokalt
94 prosent i Nord-Norge svarer de skal gjøre dagligvareinnkjøpene for påsken i hjemkommunen.

– Også her er det bra å se at de aller fleste planlegger å følge myndighetens råd om å benytte seg av kjøpesentre og varehus i hjemkommunen, sier Eklo.

Utvidet reiseforsikring
I forbindelse med den spesielle tiden vi er inne i, er reiseforsikringen utvidet til å dekke avbestillinger dersom du havner i karantene på grunn av smittesporing eller pålegg fra offentlige helsemyndigheter.

– Dette gjelder for innenlandsreiser med avreise fra og med 1. januar 2021 til og med 31. august 2021, forteller han.

Avbestilling dekkes når du eller noen i medforsikret familie, blir pålagt karantene av smittesporingsteam eller offentlige helsemyndigheter, når du er syk eller har symptomer som er forenlig med koronasykdom og skal i karantene i henhold til retningslinjene til FHI. Det dekkes også når din eneste medreisende blir pålagt karantene av smittesporingsteam eller offentlige helsemyndigheter. Du må kunne dokumentere at du har blitt testet og at du må være i karantene.

Avbestilling dekkes ikke ved frykt for smitte, mistanke om smitte eller selvvalgt karantene, ved innreisekarantene etter et utenlandsopphold eller om du må være hjemme på grunn av restriksjoner fra arbeidsgiver.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.