1 av 10 skolebarn bruker elsparkesykkel – Mange er uforsikret

elsparkesykkel

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 1 av 10 foreldre til skolebarn at barna bruker elsparkesykkel til eller fra skolen. – Mange av disse er uforsikrede private elsparkesykler, og prisen kan bli høy dersom det skjer en ulykke, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov, kommer det også frem at Oslo er i en særklasse, der hele 2 av 10 barn i alderen fem til 17 år bruker elsparkesykkel til eller fra skolen.

– Vi ser ofte eksempler hvor barn uten hjelm er i trafikken på elsparkesykkel, noen ganger sågar to stående sammen, noe som selvsagt er ulovlig. Er de uforsikret og noe skulle skje står man i fare for å måtte dekke alle skadene selv, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Myndighetene innførte i år forsikringsplikt for privateide elsparkesykler, men i juli hadde kun vel 10 prosent tegnet egen elsparkesykkelforsikring.

– Vi har hittil hatt 136 skadesaker hvor elsparkesykkel har vært involvert. De aller fleste omhandler tyveri, men det er også saker med personskade hvor barn og elsparkesykkel har vært involvert. Oppsummert har vi hatt mer tyveri enn forventet, men mindre saker med personskade enn fryktet, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.