MUSIKK: Julie Henrikke slipper låta «En annen vei»

hes

Låten «En annen vei» er den første introduksjonen til Julie Henrikke, men det er bare å merke seg navnet først som sist.

Lørenskogjenta Julie Henrikke beskriver seg selv som en som er glad i finurlige setninger og overraskende ord i en god samtale, noe man kan høre i de norske tekstene hennes, som er skrevet med en poetisk og naturlig enkelhet, som er få forunt.

Av norske inspirasjonskilder, nevner hun Frida Ånnevik og Jonas Alaska, og med debutlåten viser hun seg som en god kandidat til å videreføre visepop-tradisjonen her til lands til en ny generasjon.

Også som komponist overbeviser hun, med en sofistikert melodi og enkle og effektive grep som understreker den flyktige teksten.

– Denne låten er skrevet i et overveldende øyeblikk, preget av frykt for å komme for nær et annet menneske, forteller hun.

– Det å lage musikk og vise den frem til andre er ekstremt sårbart, for det kan føles som man gir bort en del av seg selv. Men jeg heier på sårbarheten. Jeg tror vi trenger å være mer åpne og fortelle hverandre historiene våre. Og noen trenger at andre kan fortelle historien deres for seg, avslutter hun.

Vi heier på Julie Henrikke, og gleder oss til fortsettelsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.