TINE fotballskole sparkes i gang over hele landet

tine fotballskole

TINE og Norges Fotballforbund (NFF) har holdt TINE Fotballskole gående i over 20 år. Også i år vil nok fotballskolen bli sommerens høydepunkt for mange av de om lag 70 000 barna i alderen 6-12 år som deltar.

– Allerede før TINE Fotballskole 2018 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt så langt, forteller André Paulsen i NFF.

To av fokusområdene for fotballskolen er kosthold og enda større jentedeltakelse.

– Både NFF og TINE ønsker i 2018 å løfte frem kosthold og ernæring som viktige elementer for årets deltakere. Samtidig er vi begge opptatte av å øke andelen på både jentedeltakere og jentetrenere. Flere av klubbene arbeider godt med dette allerede, for å nå målene om minst 40 % jenteandel, noe vi gleder oss over, sier Paulsen.

Les også:  Årets kvinnelige og mannelige sportsprestasjoner er klare

Jenteandelen øker
Helt siden starten har TINE Fotballskole at stort fokus på jenteandelen. Dette har økt i takt med andelen kvinnelige trenere. Mange arrangører melder om minst 40 prosent jenteandel blant deltakere og trenere.

– En god TINE Fotballskole bør ha minimum 40 prosent jenter som trenere. Vi ønsker flere jenter som trenere fordi jentene i klubbene selv ønsker oppgaver og ansvar, og fordi vi ønsker flere jenter/kvinner i trenerrollen. De er veldig gode rollemodeller for de unge spillerne. Dette fører til bedre rekruttering av jentespillere, sier Paulsen.

Les også:  Håndball-VM: Solide seertall på Viaplay og TV3 tross tap i VM-åpningen

Sunn og smart mat på fotballbanen
Under TINE Fotballskole blir det aktive dager og lagspill sammen med barn som har lik interesse, da er det viktig med riktig påfyll.

– TINE ønsker å bidra til at utvalget i kiosken blir større og mer variert, og ikke minst bidra til at både voksne og barn gjør gode valg når sulten melder seg – Gjennom både organisert aktivitet og å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og – drikke, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

Les også:  Ishockey: Fjordkraftligaen pauses inntil videre

TINE har blant annet konseptet Smart Idrettsmat. Der får klubbene tilgang på gode tilbud rundt et bredt utvalg av varer til kiosk og arrangementer.

– Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskoler, i samarbeid med de lokale klubbene, er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet. Og samtidig sikre at både utøvere og tilskuere har et godt og bredt tilbud å velge fra når de har behov for litt påfyll, sier Syversen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.