LESERINNLEGG: EU ødelegger det beste av Norge

vidar kleppe

På stadig flere områder viser EU at det har sine fangarmer og råderett langt innover Norges grenser – som går helt inn i våre liv, lommebok og private økonomi.

Med pålegg, instrukser, kontroller, regler for det ene og det andre. Det er etter hvert bare ørsmå millimetere som skiller oss fra «fullverdig» EU-medlemskap.

For å ha full kontroll med outsideren Norge har de utstyrt oss med EØS-avtalen, og Schengen-avtalen, som sikrer Norge i praksis åpne porter mot resten av verden. Og den sørgelige posisjonen som en av verdens viktigeste sosialkontor.

EU bestemmer i stor grad hvilken mat vi skal få spise, hvor den kommer fra. Og at ingen skal si noe om den manglende kontroll av maten som importeres fra EU.

EU bestemmer også  hvordan norske biler skal kontrolleres, hvordan norsk regelverk og forvaltning skal drives, med EU-direktiv i bunkevis – som kan gjøre Eiffeltårnet misunnelig.

Demokratene oppfordrer våre landsmenn til å arbeide for å ta igjen selvråderetten, Norges suverenitet, og vise EU at vi faktisk klarer å ta vare på oss selv som enn fri og selvstendig nasjon, som ikke lar seg styre i ett og alt av Brussel. Nok er nok!


Vidar Kleppe

Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.