utdanning

Vil inkludere elever fra privatskoler i velferdstiltak i Nordland

Nordland KrF vil inkludere elever fra private videregående skoler i fylkeskommunens velferdstiltak. Gruppeleder i Nordland KrF, Linda Helen Haukland, fremmer sammen med leder for Nordland KrF, Dagfinn Arntsen, et forslag i fylkestinget... Les mer »
utdanning

Skolene: Nedgang i resultatene fra nasjonale prøver

Årets elever på 8. trinn presterer svakere i lesing og regning sammenlignet med i 2022. I engelsk er det en liten, men positiv endring. 5. trinn gjør det noe svakere i lesing,... Les mer »
utdanning

Jordskjelvet i Nordland: Skole i Sandnessjøen evakuert

Rundt 200 elever fra 5. – 7. klasse er sendt hjem etter at det ble funnet sprekker flere steder i skolebygget torsdag. – Det vi vet er at det er setningsskader flere... Les mer »
mo i rana

Rana kommune tildelt byggeskikkpris for to bygg

MPR-utvalget har tildelt byggeskikkprisen 2023 til Båsmo barneskole og Gruben barneskole. Dette ble vedtatt under MPR-utvalgets møte i forrige uke, opplyser Rana kommune. – Begge prosjektene er helt i tråd med statuttene... Les mer »
nettspill

Innovasjonspris for verktøy som skal bedre klassemiljø

Verktøyet skal gi skoler viktig kunnskap om ensomhet, vennskap, uro og inkludering i klassen. For dette er Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger tildelt SR-Banks innovasjonspris for 2022. Senteret har gjennom mange år... Les mer »
elsparkesykkel

1 av 10 skolebarn bruker elsparkesykkel – Mange er uforsikret

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 1 av 10 foreldre til skolebarn at barna bruker elsparkesykkel til eller fra skolen. – Mange av disse er uforsikrede private elsparkesykler, og prisen kan... Les mer »
læring lærer klasse

Snart skolestart i grunnskolen i Vefsn

Alle elever og foresatte ønskes velkommen til nytt skoleår mandag 21. august, opplyser Vefsn kommune. Skolestarten gjelder Granmoen skole, Mosjøen skole, Olderskog skole, Kulstad skole og Kippermoen ungdomsskole. Les mer »
surveys

750 000 kroner til trygt skolevalg i Nordland

Nordland fylkeskommune påtar seg ansvaret rundt organiseringen av skolevalget i Nordland i 2023, og bidrar i tillegg med å dekke reiser med buss, båt og ferge for de unge politikerne som skal... Les mer »
nfk

Felles kamp mot selvmord i Nordland

Nordland fylkeskommune vil ha mer oppmerksomhet om selvmordsforebygging, og kjører i gang en kampanje sammen med organisasjonene Leve, Vivat og Mental Helse. I dag drar Nordland fylkeskommune, sammen med organisasjonene Leve, Vivat... Les mer »
utdanning

Over 25 år`? Gratis utdanning i Nordland

Nordland fylkeskommune planlegger tre stedsbaserte og to samlingsbaserte opplæringstilbud for voksne skoleåret 2023/2024. Oppstart av tilbudene avhenger av nok søkere. Det tilbys også modulisert fag- og yrkesopplæring for voksne, opplyser Rana kommune. Les mer »