Virke: Prisoppgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i november

virke matpris

Tall fra SSB viser at prisen på mat og drikke gikk opp med 1,4 prosent fra oktober til november 2018. Konsumprisindeksen økte med 0,5 prosent i samme periode.

– Prisutviklingen på mat og alkoholfri drikke varierer som regel fra oktober til november. De siste årene har vi både sett at prisene har gått noe ned i denne perioden, og at de har økt, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

Prisene på mat og drikke følger et vanlig mønster i løpet av året. Prisene går vanligvis ned før sommeren, før påske og ved skolestart, og som følge av priskrigen før jul. Samtidig justerer prisene seg vanligvis ellers i året. Prisutviklingen for oktober til november 2018, er noe høyere enn vanlig.

– Prisoppgangen kommer etter tre måneder med svakere prisutvikling enn ventet for mat og alkoholfrie drikkevarer, forsetter Størksen.

Les også:  1 av 10 skolebarn bruker elsparkesykkel - Mange er uforsikret

I følge SSB, bidro prisutviklingen på lammekjøtt til prisoppgangen. SSB påpeker at det er vanlig at prisene på lammekjøtt stiger i november.

– Prisøkningen på lam i fra oktober til november, er på samme nivå som vi så i samme periode i fjor, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.