Støtter mottaksstasjoner for fisk i Nordland

nfk

Fylkesrådet støtter mottaksstasjonene av fisk og skalldyr i Nordland med 600 000 kroner. – Mottaksstasjonene er veldig viktig for kystfiskeflåten og for rekruttering til fiskerinæringen i Nordland, sier fylkesråd for næring, Linda Helen Haukland.

Det er Støttefondet for mottaksstasjoner av fisk og skalldyr i Nordland som søker Nordland fylkeskommune om kr 300 000,- i tilskudd for hvert av årene 2022 og 2023, samlet kr 600 000,-. Tilskuddet skal brukes til å sikre videre drift av det desentraliserte mottaksapparatet for bunnfisk og skalldyr, som vi har i fylket. I Nordland var det ved utgangen av året av året 15 slike mottaksstasjoner.

– Mottaksstasjoner og utgjør en viktig del av infrastrukturen i Nordlands fiskerinæring. De sikrer at industrien får tilført råstoff samtidig som fiskerne får et tilfredsstillende tilbud om å levere fangsten sin. Derfor har mottaksstasjonene en stor samfunnsmessig betydning for fylket vårt, avslutter fylkesråden.

De 15 mottaksstasjonene i Nordland ligger i: Bleik, Fleinvær, Sør-Arnøy, Røssøy, Dyping, Nordfold, Styrkesnes, Eggum, Laukvik, Helligvær, Selvær, Nordnesøy, Bolga, Brønnøysund og Norhosfjord.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.