Vi spiser 27 appelsiner hver i året!

appelsin

Totalt ble det importert 35 112 tonn appelsiner til Norge i 2017. Det tilsvarer hele 140 448 000 appelsiner, tenk på det: over 140 millioner appelsiner!

Appelsinen er den tredje mest populære frukten vi har i Norge og i snitt spiser vi 27 stk. hver. Størsteparten av dette i perioden januar – mars, også i Bodø.

– Appelsin er som solskinn – til å bli glad av. Vinteren er høysesong for appelsiner og vi elsker å ta med denne saftige, friske, søte frukten på tur, men ikke la det bli med det, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Appelsinen er en kalorifattig frukt som samtidig er rik på kostfiber. Den er godt kjent for sitt høye innhold av vitamin C og i tillegg har noen kloke mennesker funnet ut at lukten av en appelsin kan ha en terapeutisk virkning.Ikke så rart kanskje, duften av appelsin er jo helt nydelig og mange assosierer appelsin med den beste turmaten som finnes, gjerne i påsken.

Det blir god stemning av appelsinduften. Legg merke til det neste gang du skreller en appelsin.

– Det er den fantastiske balansen mellom sødmen og syrligheten i appelsinen som gjør den så anvendelig, sier Toril Gulbrandsen, som ikke kan få nok av denne deilige råvaren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.