– Utdyping av Ballstad havn må prioriteres

nfk

– Infrastruktur handler om å kunne utnytte de naturressursene vi har for å trygge eksisterende arbeidsplasser og skape nye. Fisken og havets ressurser må skape flere arbeidsplasser i Nord-Norge, da er det viktig at fiskerihavner generelt og Ballstad spesielt prioriteres i den kommende Nasjonale transportplanen. 

Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet fylkestingsgruppe, OddArnold Skogsholm. Gruppen har utformet et forslag til uttalelse som skal voteres over under fylkestingets samling onsdag ettermiddag.

– Ballstad er et av Lofotens største og mest aktive fiskevær, med helårsdrift på flere fiskeribedrifter og et tilnærmet komplett servicetilbud for fiskeflåten med alle typer tjenester, fra leveranser av bunkers til skipshandler, mekanisk verksted, elektronikkservice, flåteservice og reparasjoner og vedlikehold av enhver art. De siste års utvikling med stadig større fiskefartøy har intensivert behovet for utdypning og forbedring av havneforholdene på Ballstad. Det gjelder både for leveranser av fiskeråstoff til fiskebrukene og for tilgang til servicebedriftene i havneområdet, sier Skogsholm.

Siden forrige rullering av Nasjonal transportplan har bare behovet for utdyping og utbygging av Ballstad havn økt ytterligere, og Vestvågøy kommune er kommet godt i gang med utarbeidelse av reguleringsplan for havneområdet.

– Skal fiskeri være en distriktsnæring må det legges til rette for å sikre råstoffleveranser og sikre rekruttering. Gode og framtidsrettete fiskerihavner er viktig for å styrke næringen. Fylkestinget i Nordland er derfor helt tydelig: Prioriter utdyping av Ballstad havn i den neste Nasjonale transportplanen!, avslutter fylkesvaraordfører Simon Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.