Huseierne: Bytt bank hvis renten din nå går over 3 prosent!

huseierne

Nå kommer renteregningen til norske forbrukere. Renteøkningen i juni får effekt for norske boliglånskunder i disse dager. – Nå må alle sjekke rentevilkårene sine. Det er bare å bytte bank hvis renten er for høy, råder Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl.

Norges Bank økte renten for tredje gang på ni måneder i juni. Nå har det gått seks uker siden rentehevningene startet hos bankene, og da går renten opp for de som har boliglån.

Huseiernes Landsforbund har gått gjennom Finansportalen og laget sitt rentebarometer for august 2019. Dette viser at det er tildels store sprik i rentene norske boliglånskunder blir tilbudt.

Bare syv banker på Huseiernes rentebarometer har renter på under 3 prosent.

– De beste rentene i det åpne markedet ligger nå på 2,69 prosent effektiv rente. Men de alle fleste bankene har nå renter på over 3 prosent, forteller Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl.

Oppfordringen til norske forbrukere er klar:

– Hvis boliglånsrenten din nå er over 3 prosent, skal du bytte bank!, sier forbrukersjef Carsten Pihl i Huseierne.

Det har vært tre renteoppganger på 0,25 prosentpoeng siden september i fjor.

Disse renteøkningene på totalt 0,75 prosentpoeng betyr økte utgifter på rundt 1000 kroner i måneden etter skatt hvis du har et lån på to millioner kroner, viser tallene fra Huseierne.

Har du tre millioner kroner i lån, betyr renteøkningen rundt 1500 kroner ekstra i måneden etter skatt.

Huseiernes forbrukersjef råder norske boliglånskunder til å bytte bank hvis de ikke får de rentene i banken de er.

– Dermed er det vår oppgave som forbrukere å holde bankene i ørene for å sørge for at konkurransen i bankmarkedet er så god som mulig, sier Carsten Pihl.

Han forteller at hvis man har 2 millioner kroner i lån, kan man spare 600 kroner i måneden ved å prute ned lånerenten 0,5 prosentpoeng.

Huseierne råder også til at boliglånseiere sjekker om de kan få gode tilbud gjennom for eksempel arbeidstakerorganisasjoner.

– De beste rentene for statsansatte starter på 2,14 prosent, og for privatansatte på 2,24 prosent. For de som har mulighet er det her gode penger å spare på å bytte bank, sier Carsten Pihl.

Huseiernes forbrukersjef minner også om at unge under 34 ofte får gode vilkår i bankene. Her er det lurt å sjekke litt rundt.

De beste tilbudene på boliglån for unge i det åpne markedet ligger på 2,49 prosent. Medlemskapstilbudene starter her på 2,14 prosent.

– Det er også lurt å ringe banken. Vi ser dessverre at en god del banker kan tilby bedre renter enn det som står i prislistene. Derfor er det viktig å ta en runde med banken for å sjekke rentene sine, kommenterer Carsten Pihl i Huseierne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.